W sumie, że Gruzja to mógłbym się domyśleć ;) Tylko ciekawi mnie czy Abchazja, czy Osetia Pdn.
@Maza: A więc to radio! Myślałem w pierwszej chwili, że ten z tyłu dzierży noża jakiegoś xD
Witam, jako osoba nie mająca bladego pojęcia na temat rosyjskich itp. kamuflaży chciałbym zapytać się co to za kamuflaż znajdujący się na kurtce? Zdjęcie pochodzi z wojny w Czeczeni. Z góry dziękuję.
EDIT: Zdarzały się przypadki używania wz. 93 pantery lub podobnych kamuflaży podczas konfliktów w Czeczeni lub innych wojnach w których uczestniczyła Rosja?
Może to być jeden z licznych wariantów rosyjskiego kamuflażu KKO, którego kształt plam bardzo przypomina wz.93.
Z samym wz.93 nie spotkałem się - większość bardzo podobnych do wztki wzorów po przyjrzeniu okazywało się być właśnie KKO. Tutaj w sumie pierwszy raz mam poważne wątpliwości, ale nie znam też na tyle dobrze Panterę, by się wypowiedzieć ze 100% pewnością.
Autor cytatu: kazikMoże to być jeden z licznych wariantów rosyjskiego kamuflażu KKO, którego kształt plam bardzo przypomina wz.93.
Z samym wz.93 nie spotkałem się - większość bardzo podobnych do wztki wzorów po przyjrzeniu okazywało się być właśnie KKO. Tutaj w sumie pierwszy raz mam poważne wątpliwości, ale nie znam też na tyle dobrze Panterę, by się wypowiedzieć ze 100% pewnością.
Na 100% to wz.93, świadczy o tym powtarzalność wzoru co 20cm (widoczna na plecach).
A to w ogóle przypadkiem nie są zdjęcia autora książki? Tłumaczyłoby by to dlaczego na fotach widać wz93 (zakładając, że to wz93, a nie litewska pantera, czy jeszcze coś innego).
Technicznie rzecz biorąc, ten zestaw sprzęt został zaprojektowany i wyprodukowany przez СКТБР. "Завод специзделий" po prostu kupił linię aktywów i produktów z СКТБР gdy oryginalny firmy zamknięte.
Podobno nowa firma została założona w lipcu 2012 roku można przeczytać o tym w FAQ.:
To wydaje się być potwierdzone przez Sołtys zdjęcia przesłane. To pokazuje karabin od znanego airsofter "0-0" z Kaliningradu. Data produkcji na naklejce: grudzień 2012.
Wszystkie zdjęcia takich produktów z FSB prawdopodobnie od СКТБР. МВРИ przyszedł lat po najbardziej znane zdjęcia zostały zrobione.