Ok, dzięki. Mam jeszcze takie pytania, ma ktoś zdjęcie popularnych rusofilskich trampek MOSKWA w Afganistanie? Oglądałem ostatnio sporo zdjęć i nie znalazłem ani jednego na którym by były, trochę zacząłem wątpić w ich afgańską koszerność :). Znalazłem za to bardzo dużo zdjęć zapomnianych trampek z ZSRR i tu nasuwa się pytanie czy te MOSKWY nie są trochę przereklamowane? Drugie pytanie co to za kamizelka w załączniku?
Nie jest to dwójka, bo:
- inne zapięcia (i nie wygląda to na domową przeróbkę)
- inne szelki (materiał) oraz poduszki przyszyte na stałe
- elastyczny ściągacz na flary
Nie jest to też wg mnie jedynka, czy też 1.5. Wygląda raczej na jakiś domowy projekt, chociażby przez te elastyczne ściągacze, które nie były obecne w żadnym z autentycznych Lifczików.
Tak jak mówi Kaszub, zapięcia są nieprawidłowe. Może to być kopia z uwagi na obecność mydełka krawieckiego na jednej z szelek :) Masz może foto pieczątek?
Co do trampek to temat był już gdzieś poruszany. Jak słusznie zauważyłeś w Afganie używano butów przeróżnej maści, bardzo często były one kupowane na lokalnych bazarach.
To że w Czeczenii były to wiem chodzi mi o dowód ich obecności w Afganistanie :). Z tego co zauważyłem na rosyjskich forach MOSKWY były popularne w latach 90, mają nawet podobne do naszych kwejki "lata 90 czy to pamiętasz" i czasami pojawiają się te buty.
No już lepiej :). To prawdopodobnie sławne adaśki produkowane na licencji w ZSRR, wstawiłem zdjęcia jak wyglądają obecnie. Moskwy były chyba wzorowane na tym albo odwrotnie https://www.youtube.com/watch?v=8P31kOy-CBw
Panowie pytanie co to za wyrób, wygląda jak KZM, metek brak, nie ma kieszeni przelotowych, nie ma też zwykłych kieszeni, posiada kieszenie cargo na rzep, SS ma jakieś dziwne wstawki.
Autor cytatu: trusPanowie pytanie co to za wyrób, wygląda jak KZM, metek brak, nie ma kieszeni przelotowych, nie ma też zwykłych kieszeni, posiada kieszenie cargo na rzep, SS ma jakieś dziwne wstawki.
Ja tu się podrzucę z całkiem innym pytaniem.
Rozpoznaje ktoś kamuflaż munduru? Przez chwilę myślałem, że to Cryptec pustynny, ale już nie wiem.
Byłbym wdzięczny za pomoc.
SSO robiło też takie wąskie pasy do Smiersza, najczęściej je widziałem w połączeniu z ładownicami do SWD.
W załączniku akurat jako część zestawu z kamizelką Lorika. Niestety nie wiem, czy był to pas "w standardzie" z tą kamizelką, czy akurat dodali go do zdjęć, żeby wyglądało "cool".