Dobierał się ktoś w LCTku do komory HU?
Na ostatniej jebance strasznie znosiło mnie w prawo i nie podkręcało kulek (wcześniej było ok), myślę, że gumka się skaszaniła. Mam w domu gdzieś nierozpakowaną zieloną G&G i postanowiłem, że założę z tym, że u mnie PSO siedzi tak ciasno, że nie wiem czy go w domowych warunkach zdejmę nie uszkadzając celownika (w końcu BFT to znal).
Niestety cały karabinek trzeba rozłożyć. No prawie cały.
Przepis dla Wała:
1. Zdejmujesz tłumik, pokrywę, przednie okładziny i chwyt pistoletowy.
2. Do tego atrapa suwadła itd też jest to wyjęcia.
3. Odkręcasz imbusy trzymające lufę na miejscu (są umiejscowione w parach po dwie).
4. Luzujesz lufę na tyle, by móc wyjąc GB (i to oczywiście robisz). Lufa jest trzymana w sumie przez cztery imbusy (w parach po dwie).
5. Po tej operacji w końcu możesz odkręcić komorę HU od sanek (aczkolwiek to można zrobić też wcześniej) i wyjąć lufę wewn. razem z komorą HU.
Jakby ktoś był zainteresowany to w okolicach marca LCT ma wypuścić na rynek swoją replikę SR3M w cenie zbliżonej do replik as-val i vss ,inormacja od FoxAirsoft.
Panowie pilna sprawa, potrzebuje zdjęcie części która stabilizuje lufę wewnętrzną, chodzi mi o to białe coś z srebrnymi kropkami, zgubiłem to na imprezie i potrzebuje fotki żeby chłopakom pokazać mniej więcej jak to wygląda. Ktoś będzie tak miły i zrobił by mi zdjęcie tego ?
Moje kable na poczatku trochę oberwały (1,5 mm + sygnałowe od mosfetu), na focie widać izolkę, dzięki niej kable się nie przemieszczają przy zakładaniu tłumika.
Przekręcanie tłumika o te 90 stopni warto zrobić z wyczuciem, delikatnie, tylko do kliknięcia zapadki.
Można też psiknąć sylikonem w sprayu na palec i przejechać po kabelkach, mniejsza szansa,że coś zaciągnie izolację kable i ją potnie.
Batka się mieści. Trzeba troszkę pokombinować z kablami i dobrze ułożyć dookoła lufy (ja po prostu wziąłem lufę, ułożyłem ogniwa i skleiłem je izolką, więc batkę się zsuwa teraz wzdłuż lufy).
Same ogniwa są OK, zada nie urywają, ale ROF przy 560fps na poziomie 22k/sek to więcej niż się spodziewałem. Ogniwa zbalansowały się do 12,35V i wszystko bryka.
Miejsca na mosfet jest BARDZO mało. Chciałem wstawić MERFa a skońćzyło się na Pico AAB Gate'a.
Kilka pytań:
-Wymieniał ktoś sprężynę (stockowo siedzi SP100 Marui, planuję dać SP130/140 Guardera) i jaką? Jak wam chodzi po wymianie?
-Coś wiadomo o magach do WSS? Pasują inne p. od KA? Kupiłem razem z repliką we Wrześniu 6 magazynków - wszystkie lowy po 50 kulasów. Jeden magazynek mi już padł, a i na niedzielne strzelanki przydały by się jeszcze ze 2 midy i ratowniczy hi-cap a nic nie widzę w polskich sklepach...
BTW:
Moge sprzedać ten uszkodzony mag bo mechanicznie jest 100% sprawny, po prostu urwał się plastikowy zaczep maga (ten ząb) i jest bezużyteczny, bo nie idzie go wpiąć. Może komuś się przyda.
Wsadziłem u siebie SP155 Elementa, zębatki Ultra Torque Up Lonexa, niebiski, wycięty tłok SHSa z 14ma zębami, głowice tłoka i cylindra Lonexa, silnik High Torque SHSa.
Pokazało 578 fps na stockowej lufie.
Ktoś próbował z lufami 407mm? Wystają czy jeszcze się mieszczą w tłumiku?
Lufa stockowa ma 425mm. Ja mam promyka 407mm. Jest o tyle fajnie, że długość wystarcza by lufa weszła w pierścień stabilizujący w tłumiku, w przestrzeń za pierścieniem można umieścić wytłumienie. Jest na to mało miejsca ale wstępne testy wyszły nieźle. Trzeba gąbkę zwinąć w rulon i potem porozpychać w tłumiku.