Autor cytatu: kazik250m/s jest nierealne (trzymając się tego, że będzie to "elektryk" ASG).
Nawet jeśli jakimś cudem uda ci się wykonać części wewn. które wytrzymają takie obciążenie, będziesz musiał sobie jeszcze poradzić z problemami związanymi z zasilaniem (nawet najsilniejsze baterie na rynku do replik ASG tego nie pociągną). No ale mechanizmy wewn. to tak czy inaczej raczej temat na forum airsoftowe.
PS. 250m/s to ok. 820 FPSów. Nie wspominam tutaj o użyteczności takiej repliki w rozgrywkach ASG, bo podejrzewam, że akurat na tym Ci nie zależy :)
No tu, akurat masz racje. uzywanie repliki w ramach ASG mi w tym nie zalezy. To prawda.
jezeli chodzi o podwyzszenie predkości wylotowej, to tylko teoria, której w cale nie musze stosować. Tylko pytam, czy znane sa przypadki.
Chce jedna replike zrobic dla siebie. jak dobrze wypadnie, o czym poinformuję tu na forum, to zobaczymy, czy nie zrobie kilka sztuk.
@Kazik, ja naprawde mam wszystko, by zrobic tę replikę oprócz czasu, i oryginalnego magazynku od VSS. (z tym drugim, trzeba sie uzbroic w cierpliwość w poszukiwaniu).
jak juz naprawdę zbiorę się, to zaloże watek, i będę informowal społeczność rus.mila
Jeśli chodzi o 800 fps to jest to do uzyskania, znajomy wyciągnął tyle ze swojej snajperki zrobionej na bazie SL9 CA. Nie pamiętam, co wsadził do środka, ale pamiętam odczyt z chrono ;)
Autor cytatu: rokatanskiJeśli chodzi o 800 fps to jest to do uzyskania, znajomy wyciągnął tyle ze swojej snajperki zrobionej na bazie SL9 CA. Nie pamiętam, co wsadził do środka, ale pamiętam odczyt z chrono ;)
Dzieki. Jezeli bedziesz mógl- popytaj. Chętnie sie dowiem. kto wie czy nie zastosuję.
W mojej grupie, przydalby sie takie ze dwa po ...800fps
Ładny. Jak byś nie napisał ,że z PCV to raczej bym się nie zorientował.
Swoją drogą WSS ,WSK-94 (jeśli się nie mylę), СР 3М i kilka innych karabinków to marzenia nie jednego airsoftowca. Ciekawe jak długo będzie trzeba na nie czekać. Bo to naprawdę świetna broń i dodatkowo bardzo oryginalna.
Też widziałem - nowość na RA.
Swoją drogą - mam smykałkę do modeli itp. więc jestem ciekawy skąd oni biorą całe bloki tego tworzywa i jak je obrabiają.
Bo wygląda prawie jakby jechali CNC :) Tego gościu nie opisywał, a tą metodą można zrobić praktycznie wszytsko ;)
@robaki
Kostkę z plastiku robisz z granulatu, który możesz kupić u producentów opakowań. Wsypujesz do gara, topisz i zalewasz formę :]
aha, najmniej śmierdzący jest PP, PE, HDPE. Inne jak ABS PS i poliamidy śmierdzą i mocno się kopca.
Dodatkowo warto zapytać o temperaturę topnienia danego granulatu, bo można go przypiec :)
Pozatym model w 3d. to dzień roboty, tylko cnc nie ma :P
model 3d dzien roboty? ;-) porzadnego modelu to czasem nei da sie zrobic w jeden ale tydzień.
Poza tym może zamiast bawić się w topienie granulatu ( WTF? ) poprostu kupić poliamid w sklepie / necie i wyfrezować co potrzeba... ehh czasem ludzie to wymyślają.
Model w 3 dni :)
Jak to ma wyglądać to choćby było z kiosku ruchu (staaaare czasy) to i tak wymagało tygodnia roboty.
Te większe robiłem w miesiące....
I u nas w ekipie powstał pomysł by (przynajmniej spróbować) skonstruować WSS i to broń boże nie na bazie kałacha. Z komorą zamkową kolbą lufą i ew. (niewiem jak się nazywa ta część łącząca lufe z komorą ) na pierwszy rzut oka nie stanowi problemu .
Jeśli chodzi o komore to nie widziałem by ktoś próbował ją wygiąć na zwykłym ceowniku (chyba że w ostrym jest frezowana , ale w dobie dzisiejszych czasów i zakładów z maszynami CNC nie powinno być problemów nawet z wyfrezowaniem).
Problem wydaje się być z głowy, problemem są tylko wymiary bo wychodze z założenia że jak coś robić to nie na ścieme , no chyba że nie będzie wyjścia.
Magazynki są już od dawna na tym serwisie, niestety żaden ze sprzedających nie chce wysłać do Polski. Jak by ktoś miał możliwość ściągnąć taki mag, proszę o maila.