Indianin napisał:
Chciałem podzielić się zdjęciami z pracy nad projektem repliki km PK/PKM: http://picasaweb.google.com/indianin666/PKM
Trochę fotek z pracy nad nim i jego ostatecznej postaci.
Spora część części pochodzi od ostrego karabinu:
- tłumik płomienia, obsada muszki, rura gazowa wraz z regulatorem gazowym, dwójnóg, rączka lufy, usta taśmy, pokrywa komory zamkowej, dźwignia przeładowania, komora spustowa wraz ze spustem i bezpiecznikiem, pokrywa wyrzutnika łusek, kolba, magazynek i jeszcze kilka innych części.
Wewnątrz jest GB od M249 CA, lufa 640mm od RPK, przerobiona komora HU od AK TM.
Już nie ma, ale było body+lufa+dwójnóg+kolba i jakieś drobiazgi... nie wiem na ile właściwe bo zdjęcie było kiepskie, a nie byłem zainteresowany drążeniem tematu.
Jestem na etapie budowania repliki PK a raczej (jeszcze) zbierania części. Czy ktoś jest w posiadaniu części i chciał by je odsprzedać.
Głównie zależało by mi na pokrywie komory zamkowej.
Jak by co jestem pod gg 7180024 (niewidoczny) lub pegeer@gmail.com
Dzięki Francooz czekam jeszcze na lufę i wtedy będzie lepiej wyglądał.
Wszystkie fanty praktycznie do dostania na alledrogo, najwięcej ma Sylwester51 http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1380777
i można się z nim dogadać co do ceny ;)
A zapomniałem dodać, że w środku siedzi GB V3 taka moja mała innowacja :D
Miałem w domu 3, to szkoda żeby się zmarnować miały :D oczywiście z mosfetem :)
Jak na razie muszę kupić jeszcze kilka bajerów do mojego AKMSa.
Potem tarcza balistyczna no i za PK się wezmę.
Nawet bez lufy wygląda dobrze , dzięki za linka.
Mógłby ktoś podzielić się wymiarami PK? Bo kumpel ma dostęp do kogoś, kto tłoczy części z blachy i napalił się na zrobienie PK, tylko nigdzie nie może znaleźć wymiarów...
Autor cytatu: czarny001Mógłby ktoś podzielić się wymiarami PK? Bo kumpel ma dostęp do kogoś, kto tłoczy części z blachy i napalił się na zrobienie PK, tylko nigdzie nie może znaleźć wymiarów...
Niedawno wymiary były na tym forum. Jak nie znajdziesz to puszczę ci na priva.