Według mnie też nie ma się czemu dziwić. Kilku studentów, rolników i kozaków z AK i RPG przeciwko całej armii z czołgami, odrzutowcami, śmigłowcami i ciężką artylerią.
Poza tym, policzyć cywilów, których wymordowali nalotami i artą to może im z 500 wyszło.
Do tego trza doliczyć akcję z bloków mieszkalnych i osiedli.
Przecież jak patrze na tych filmach to cywile nie wiedzą co zrobić ze sobą, a ci wesoło tłuką po UA...
Autor cytatu: MazaWedług mnie też nie ma się czemu dziwić. Kilku studentów, rolników i kozaków z AK i RPG przeciwko całej armii z czołgami, odrzutowcami, śmigłowcami i ciężką artylerią.
Gdzie ty widziałeś czołgi w akcji? Coś więcej niż pojedyńcze samoloty? Jaka cała armia? O czym Ty piszesz? Studenci i rolnicy?
Na filmach widac setki różnych ludzi,takich w sile wieku co to jescze w wojsku byli za CCCP i którzy wiedzą co robią. No, może poza tym, któremu spadł celownik z kałacha i gościa co z dachu strzela z RPG-7 ćwiczebnym czarnym pociskiem. Zapewne to było tylko "na pokaz" dla fotografa.
Kilknascie tysięcy policjantów złamało przysięgę i nie podejrzewam, że siędza teraz w domach.
Ukraińcy mają potężne problemy kadrowe. Jeśli stron przeciwna poniosła takie straty to tylko w ataku artylerii na jakiś obóz w lesie. Bo tam podobno ukryli się ci, którzy wyrwali się z miasta.
Taaak Fence, jest też od groma filmów pokazujących tych bojców z zerową świadomością lub starców nawet.
Gdy przyjrzysz się "batalionowi Wostok" to średnia wieku tych siwiejących żołnierzy nie jest raczej w granicach 25 lat.
Czołgi na filmach są, lecz w akcji żadnych nie widziałem.
W jednym z wywiadów jeden z powstańców wspominał o starciu z czołgami. Z BMD, BWP i BTRami ścierali się dość często. W Lugańsku podczas ostatniego ataku latały przynajmniej trzy Mi24.
A wiesz co jest w opisie pod filmikiem? Pewnie nie... bo opis potwierdza to co napisałem.
Czołgi podciagnęłi dzisiaj i tylko do działań obronnych. Zostały ostrzelane - stąd dziury.
Tutaj też o tym piszą http://lb.ua/news/2014/06/06/269070_sili_ato_slavyanska_usilili_tankami.html
Generalnie znajomość rozyjskiego pomaga zinterpretować to co jest na filmach.
Wypowiedzi "studentów i rolników" proponowałbym filtrować przez pryzmat tego - dlaczego mówią i dla kogo to mówią.
Nasi Visami rozwalali w Warszawie Tygrysy choć ich tam nie było.
Wpis jest z 5 (mój) więc nie dzisiaj, ja nie pisałem do czego są używane, stoi jak byk że są używane. Więc są więc o co Ci chodzi?
Kwestia czasu kiedy z obrony przejdą do ofensywy (używając czołgów) choć może i tak nie być, z racji łatwego zniszczenia na terenach miejskich. Patrząc na układy polityczne, to jest i tak już po ptokach. Ukrainę się złoży na ołtarzu "układziki z Rosją", a kto by się przejmował ofiarami, "u nas ich mnogo".
Filmik z egzekucji jest podobno ustawiony.
Chciałbym zwrócić uwagę, że Assadowi zajęło nieco czasu uzyskanie przewagi (jeśli faktycznie ją ma). Na Ukrainie otwarte walki trwają dopiero parę tygodni (?), może miesiąc.
Do tego dochodzi aspekt ... hmyyy nie wiem jak to nazwać ... rusyfikacji?
Z Krymu miało być ewakuowanych 25tys żołnierzy razem z rodzinami, powróciło ~1tys.
To daje obraz ile z tej armii ludzi ma jeszcze ochotę się bić.
Filmik z ekzekucji oczywiście jest sfingowany - dlatego wszystko ujałem w cudzysłów. Wstawiłem go po to,żeby uzmysłowić, że wojna wojną a propaganda propagandą.