Siema!
Mam prośbę - zwróć VSO i reszcie uwagę na zapisy embarga:
Zakazuje się przywozu, zakupu lub transportu broni i materiału pokrewnego wszelkiego rodzaju — łącznie z bronią i amunicją, pojazdami i sprzętem wojskowym, sprzętem paramilitarnym oraz częściami zamiennymi do nich — z Rosji przez obywateli państw członkowskich lub przy użyciu statków pływających pod banderą państw członkowskich lub statków powietrznych państw członkowskich (DECYZJA RADY 2014/512/WPZiB z dnia 31 lipca 2014 r.).
Zakazy pozostają bez uszczerbku dla wykonania umów lub porozumień zawartych przed dniem 1 sierpnia 2014 r. i dla dostarczania części zamiennych i świadczenia usług niezbędnych do konserwacji i bezpieczeństwa istniejących zdolności w Unii.
Wszystkie umowy i kontrakty z konkretnymi wartościami dostaw i łącznego obrotu podpisaliśmy w czerwcu/lipcu. Po za tym UE jest bardzo rygorystyczne w swoich definicjach (vide dokładne określenie co jest bananem - z długością i kątami zgięcia włącznie), a odzież i wyposażenie w żadnej definicji nie mieści się jako "sprzęt".
Jak ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem, to jego problem. Zresztą Dex nigdy nie umiał czytać ze zrozumieniem. Myli mu się Mogotex z tym jego VSO. Zawsze było "my VSO", "my szyliśmy dla SSO", "my produkujemy dla Armii", itp. Z reguły jest jednak tak, że jeżeli jakaś znana firma tworzy spółkę-córkę z inną nazwą, to znaczy że zamierza robić rzeczy których wstydzi się robić pod własną marką....
Oczywiście jak chce, może złożyć donos do UC i i kilku innych instytucji. Jest już chyba tak zdesperowany, że pójdzie na wszystko.
Nie przychodzi pocztą - jedzie transportem bezpośrednio z Moskwy przez Białoruś. Poczta była by w tym przypadku za droga i za dużo problemów z wypełnianiem dokumentów celnych. Wszystko idzie na legalnych dokumentach, włącznie z fakturami za transport, cłem, VATem i kilkoma innymi opłatami.
A co do przewożenia "z fajkami" to ciekawi mnie jak legalnie opłaca się przywieźć do Polski 5 czy 6 Gorek, jeśli wystawienie dokumentu SAD kosztuje minimum 250,00 PLN.
pozdrawiam/regards,
Konrad Owiecki
FRONTOWIEC.COM
Autor cytatu: kazikOczywiście jak chce, może złożyć donos do UC i i kilku innych instytucji. Jest już chyba tak zdesperowany, że pójdzie na wszystko.
Autor cytatu: dexterNath- na dzisiaj nie. Lifcziki chyba ma Konrad i to jak widziałem w niezłej jakości chyba :)
Autor cytatu: ofca[quote]
Z reguły jest jednak tak, że jeżeli jakaś znana firma tworzy spółkę-córkę z inną nazwą, to znaczy że zamierza robić rzeczy których wstydzi się robić pod własną marką....
[/quote]Autor cytatu: kazik[quote]
Zakazy pozostają bez uszczerbku dla wykonania umów lub porozumień zawartych przed dniem 1 sierpnia 2014 r.i dla dostarczania części zamiennych i świadczenia usług niezbędnych do konserwacji i bezpieczeństwa istniejących zdolności w Unii.
Wszystkie umowy i kontrakty z konkretnymi wartościami dostaw i łącznego obrotu podpisaliśmy w czerwcu/lipcu. Po za tym UE jest bardzo rygorystyczne w swoich definicjach (vide dokładne określenie co jest bananem - z długością i kątami zgięcia
Autor cytatu: Чебурашка
Pytanie jak to słowo jest interpretowane przez "unijny aparat".
Autor cytatu: MazaMoże Czeburaszce dla jaj wysyłają paczki obwiązane gregorijkami i opisane "BROŃ! UWAGA! UPRZEJMI LUDZIE W ŚRODKU w/RIEFERENDUM! ps: <3 XOXO Putin ;*". Dlatego do niego nie docierają paczki, zatrzymują na kontroli a on później wszystkich straszy.
PS: TAK WIEM, TŁUMIK ZENIT OMEGA. SŁYSZAŁEM.
Autor cytatu: HooliganDzis do mnie dotarł "kask na motor" rownież bez żadnego problemu...