Foty to mam ale chodzi mi o wrażenia z użytkowania bo na zdjęciach wygląda ze dość mało widoczny punkt celowniczy
Tu np. foty i po zdjęciach ciężko dojść jak z widocznością bedzie Zdjęcia
Bo się zastanawiam czy tego szukać czy kupić cobre
A ten dużo lepiej wygląda na replice moim zdaniem
Panowie, ostatnio udało mi się wyrwać dość rzadko spotykaną optykę.
Mianowicie kolimator PD-1(ПД-1), podobno jeszcze Sowiecki (wg. mnie to bujda, bo Rosjanie raczej nie szli w zasilanie bateriami AAAALE). Informacji na jego temat w internetach jest bardzo mało, na zapadzie to nawet nie wiedzą, że takie co istnieje.
Mianowicie toto wygląda tak:
Wszystko ładnie piknie, tylko mam jeden problem. Ma to montaż na szynę 11mm, i nie mam pomysłu jak sensownie to zamontować. Podaje przykład bezsensownego montażu:
Czy jest opcja zmiany szyny na montażach belomo? Drugie pytanie, czy niski montaż od belomo podejdzie pod replikę AK? Pytam się o belomo, bo młotkowej optyce Rosyjskiej/ Radzieckiej należy się porządna platforma.
Moje PSO jest tak nieostre że mam dosyć...
Szukam czegoś pod WSSa (oryginału PSO nie chcę pakować) - co poradzicie jako alternatywę do 600zł max?
Widziałem ELCANy u Alfiarzy na AKaczach i w sumie fajna opcja tylko, że nie wiem jak to podejdzie do WSSa.
Na Wintorezach zawsze tylko PSO pochodne widuję. Co teraz? :F
Chyba, że są miejsca gdzie naprawiają optykę, to bym PSO ratował moje.
Ładowali, ale raz - sztukowe zdjęcia, dwa - koszerny montaż nie do dostania, i same lunety też nienajłatwiejsze (przewinął się zdaje się stary model vomz 4x32 i coś większego).
Tego konkretnego Vomza 4x32 nawet miałem i tu kiedyś sprzedawałem. "Niemiecki" krzyż, zaskakująco lekka konstrukcja, ale sama luneta dosyć średnia, bardzo wybredna na pozycję oka.
Autor cytatu: Blood.SuckerMoje PSO jest tak nieostre że mam dosyć...
Szukam czegoś pod WSSa (oryginału PSO nie chcę pakować) - co poradzicie jako alternatywę do 600zł max?
Widziałem ELCANy u Alfiarzy na AKaczach i w sumie fajna opcja tylko, że nie wiem jak to podejdzie do WSSa.
Na Wintorezach zawsze tylko PSO pochodne widuję. Co teraz? :F
Chyba, że są miejsca gdzie naprawiają optykę, to bym PSO ratował moje.
Są miejsca, gdzie można naprawić optykę. Jakie dokładnie schorzenie ma pacjent?
Myślę Blood, że jak pogrzebiesz to coś znajdziesz, montaży na nokto info sporo, coś by pewnie dobrał, a Womzów/Piladów na allegro czy innych forach co jakiś czas możesz uświadczyć sporo, sam tą lupkę chciałem kupić "kilkukrotnie" i z rusa i z allegro, cierpliwości i coś trafisz, jak ja swoje 2 PSO za 800pln ;)
MG, dzięki :) Na stalkerze dam Ci obczaić "kamkordera" ;D
Kazik, średnicę... hmm, nie wiem dokładnie, ale ma dużą. Dopiero w tygodniu będę miał szansę go odebrać od ziomka, wtedy będę mógł go pomierzyć. Plamkę/ kropkę ma zwykłą, zero regulacji jasności "JEST ILI NIET".