Autor cytatu: xxxFENCExxxMoim zdaniem koszt: dwójnogu,, podstawy muszki i szczerbinki, samej szczerbinki, kolanka gazowego, wyciora, obrączki na wycior, osady drewienek, samych drewien z rurą gazową, kolby, suwadła, sprężyn powrotnych i wszystkich innych i wszytkich innych drobiazów które da się zdemontować + magazynka 40 nabojowego jest większy niż te 800zł.
Autor cytatu: xxxFENCExxxJeśli takie deko się rejestruje to może być jakieś utrudnienie. Jeśłi nie, to demontujesz a nielegalne w Polsce czeęsći wrzucasz do śmietnika/ sprzedajesz na złom. A to co potrzebujesz zawozisz do Polski. Z drugiej strony, takie zdekompletowane deko dalej jest dekiem - pewnie można je dać w prezenicie właścicielowi sklepu który nam to sprzedał.
Szanowny Panie!
Potwierdzanie pozbawienia broni palnej cech użytkowych wiąże się z koniecznością zatwierdzenia właściwej dla danego rodzaju, typu, modelu i kalibru broni specyfikacji technicznej pozbawienia broni palnej cech użytkowych. W związku z powyższym sprowadzenie broni dekowanej w Czechach bez wiedzy czy takowa specyfikacja istnieje rodzi np. ryzyko opłat za jej przechowywanie w jednostce POLICJI. Odsyłam do właściwych w tym zgredzie przepisów i strony WWW Centralnego Laboratorium Kryminalistycznego KGP http://clk.policja.pl zakładka OFERTA.
CLK KGP przyjmuje broń wyłącznie od uprawnionych podmiotów po dokonaniu czynności pozbawiających ją cech użytkowych.
Z poważaniem
Jarosław Rosiak
Naczelnik Wydziału Mechanoskopii i Balistyki CLK KGP
Autor cytatu: WołkKamil, też troszeczkę "powęszyłem" i znalazłem coś takiego: http://www.mts.org.pl/ustawa%2012.html Jest to rozporządzenie MSWiA w sprawie pozbawiania broni cech użytkowych.
Autor cytatu: xsnailxz legalnosia moze byc kiepsko, prosil bym aby sie saperski wypowiedzial w tym temacie :)
Autor cytatu: xxxFENCExxxPanowie ale w kontenerze nie następuje "sprężenie gazów".Nastęuje za silnikiem rakietowym Przecież to słyży do nadania kierunku lotu.
1.Gdyby następowało to raczej nie byłby z tworzywa sztucznego, po to wymyśłono silniki rakietowe żeby nie używac luf.
Autor cytatu: xxxFENCExxx
2 Czy prowadnica rakiety PPk Malutka jest elementem zastępującym lufę i podpada pod ustawę? Czy jak wstawię rakietę z patykiem do butelki to butelka zastępuje lufę?