rozumiem,ew wymiana mechanizmu zatrzasku szyny;
ew, jak nie wyjdzie , to i tak wychodzi mi tania i dobra optyka do AK ? a do celów airsoftu 6x24 to nie jest za dużo?
nic, i tak już kupiłem, ale proszę o opinie, czy nie przesadziłem:
Ostatnio zakupiłem PGO-7, wszystko ładnie pięknie, ale nie mam oryginalnej baterii ani instrukcji. Nie orientuje się ktoś czy można i ewentulanie gdzie dokupić taką baterie ? podobno oryginalna jest 1,5v.
baju123
Ja jeśli mogę, w sumie też się dokładam, najmniejsza ilość jaka by mnie interesowała to 2szt(max.6szt), może być nawet niesprawne ;)
Tylko komu by się chciało to załatwiać...
ale trzeba sobie jakoś radzić:
kawałek nakrętki z kleju modelarskiego+piankowa taśma+wygniotka z folii aluminiowej+2x L1154 (1,5V) :P
edit- aby lepiej było wyświetlić zdjęcie, klikać PPM na zdjęcie i "wyświetl w nowej karcie".
Ja mam natomiast pytanie dotyczące celownika PGO-7,poprostu chcialbym sie dowiedziec czy wszystkie celownika PGO-7 maja przybliżenie?jak nie, to w jaki sposób je rozróżnić!!
W takim razie baju co powiesz na to: http://www.belomo.by/rus/5_1_5raz.htm
powiem jedynie że ta pierwsza linijka "Видимое увеличение, крат" o znacza przybliżenie i jak widzisz wynosi ono 1, natomiast na tej samej stronce znalazlem PGO-7V3: http://www.belomo.by/rus/5_1_17raz.htm - jego przybliżenie wynosi jask widac 2,7
stad tez moje poprzednie pytanie!!
Ostatnio stałem się szczęśliwym nabywca PSOP białoruskiego i potrzebuje je ustawić do AK mógł by mi ktoś podać jakieś przydatne wskazówki Apropo ustawiania tej lunety
Białoruski POSP. Ta optyka ma różne siatki. Konkludując "na szybko"-kojarzę trzy rodzaje tychże siatek. A cena bardzo zacna-tylko pogratulować! Nie musisz się więc zadręczać czy aby nie przepłaciłeś :)
Szukałem na frontowcu i sklep.nokto ale tam nie ma takiej wersji 6x24, jest jedna ale bez rozsuwanego sun shidera. Boże blogoslaw strychy kolegów z klasy ;) To jest interes zycia!
Kolejna prośba, nie mam bateri do podświetlenia na nokto.pl pisze 2xAG13 kupielm ale dupa, są dostępne jakieś oryginalne baterie?
Kilka postów wyżej jest myk ale czy bedzie dobry do POSP?
Autor cytatu: stachuSzukałem na frontowcu i sklep.nokto ale tam nie ma takiej wersji 6x24, jest jedna ale bez rozsuwanego sun shidera.
Były i są różne wersje. Ten z wysuwaną blendą to nieco starszy typ. Już chyba nieprodukowany.
Autor cytatu: stachuKolejna prośba, nie mam bateri do podświetlenia na nokto.pl pisze 2xAG13 kupielm ale dupa, są dostępne jakieś oryginalne baterie?
Oryginały pewnie jakieś są. Np. w Rosji. Ja w swoim PSO stosuję takie rozwiązanie (tyle, że z zastosowaniem dwóch sztuk baterii i owinięciem ich taśmą, aby nie "latały"), jak poniżej. Działa!
Zapoda ktoś fotki pgo w użyciu z akaczem bardziej współczesne niż z okresu Afgana? Mam troche fotek samego ak i troche replik z tym celownikiem ale interesuje mnie użycie bojowe na jakie lata?
Sprawiłem sobie takowy na lans reko afgana ale do czasu nowoczesnych kolimatorów był pewnie w użyciu i później tylko jak i do kiedy?
Witam szanownych forumowiczów :)
Czy spotkał się ktoś z taką lunetą i takim montażem na SVD ?
Czy są jakieś zdjęcia jakoby taki zestaw miałby zastosowanie ? czy tylko lunety z zintegrowanym montażem bocznym ?
Znalezione w necie, niestety mała rozdzielczość ale kształty idzie odróżnić.
1: Chinese PGO for the RPG rocket launcher
2: Bulgarian PGO-7
3: NPZ PGO-7
4: PK-23 blinking red dot
5: PK01-VM
6: PK01-V
7: PK01-Vi
8: PK-A Original
9: PK-A Venezuela
10: PK01-VS
11: 1PN58/NSPUM Night Vision
12: 1PN34/NSPU Night Vision
13: Kobra EKP-8-02 Gen 2
14: Kobra EKP-1S-03m Gen 1
15: PK-AS
16: PKS-01
17: 1P76 Rakurs
18: NIT-A
19: PK1/1P63 Obzor
20: PO 3.5x21P2 with NPZ mount
21: PO 3.5x21P
22: PO 3.5x21P Venezuela
23: PO 4x24P
24: PSO-1 from Izhmash
25: PSO-1 from NPZ
26: PSO-1-1 from NPZ
27: PO 3-9x24
28: Chinese JJJ PSO type optic for NMD86
29: 1P29
30 1P78 Kashtan
31: Romanian LPS/TIP2 PSO type optic
32: POSP 4x24v
33: POSP 4x24v AA battery model
34: POSP 8x42
35: Zeiss ZFK 4x25
36: MP4-20 spotter scope
37: yM8 spotter scope
Nie.
Początek (ten z pręcikiem) wkładasz w miejsce bateri/klapki. Baterię wraz z klapką wkładasz na koniec. Koniec wkładasz romantycznym chwytem do kieszeni celem ogrzania baterii własnym ciałem, tak aby ta w razie ostrego mrozu czuła się na tyle komfortowo by prawidłowo rozładować "napięcie" na podświetlenie lunety, tyle.
Chętnie zobaczę, wstawiaj, wstawiaj fotki.
Idzie to jakoś wyregulować, żeby biło zgodnie z krzyżem?
Czekam na WSS'a od LCT i lipa będzie jak nie wejdzie PSO, tym bardziej, że wpakować chcę tam Mancrafta...