Chętnie też bym wziął ale nie podobają mi się czarne okładziny. A może macie jakiś pomysł co by z nimi zrobić za wyjątkiem wstawienia oryginalnych (dodatkowe i nie małe koszty - że o trudności w zdobyciu nie wspomnę). No chyba że w Afganie były też używane z czarnymi?
jakos mam mieszane uczucia co do G&H, ale jak by zrobili dokladna kopie z odpowiedniej sklejki z dobrym pokryciem to byl by intratny biznes (ze nie wspomne o wersji z grubszym i wydrazonym chwytem do aeg CA)
Autor cytatu: ADi@Kamil:Tigr? Już częściej widuje się SVD-S.
Tak jak powiedział Bolek, to nie jest Tigr tylko nowy SWD. Można go odróżnić od wersji cywilnej po zaczepie na bagnet. I chyba chodziło Ci o SWDS (składana kolba trójkątna), bo SWD-S (odłączana kolba drewniana) jest nieprodukowany.
Autor cytatu: Kamil[div class=quote][span class=cite]Autor cytatu: ADi[/span]@Kamil:Tigr? Już częściej widuje się SVD-S.[/div]
Tak jak powiedział Bolek, to nie jest Tigr tylko nowy SWD. Można go odróżnić od wersji cywilnej po zaczepie na bagnet. I chyba chodziło Ci o SWDS (składana kolba trójkątna), bo SWD-S (odłączana kolba drewniana) jest nieprodukowany.
Masz rację. Nie potrzebnie wstawiłem "-". ;)
Myślicie czy dało by się zmodyfikować tak chwyt przedni by przypominał oryginał? Jak tak - to co konkretnie należało by zrobić?
a wg mnie dałoby się to zrobić bez większej filozofii, 100 lat temu widziałem na jakimś forum (prawdopodobnie "jedendojednego") jak ktoś robił podobne karbowania na plastiku. Z tego co pamiętam zamówił po prostu plastikowe paski w odpowiednich wymiarach w jakimś modelarskim. Nakleić, potem szpary załatać jakąś szpachlą/żywicą, na końcu spray. Co kto lubi, można zamówić oryginalne, ale pewnie cena zdecydowanie przewyższałaby cenę repliki.
Kolega kolegi był dziś w Krakmanie i macał tego SWD. Twierdzi że wykonanie jest OK. (oczywiście to kwestia tego co kto uważa za OK ;-). W weekend będę miał okazję pomacać, a może i zestawić z Atozem.
Aha. Pracownik Taiwangun twierdzi że ma być wkrótce wersja z drewnem, co pewnie wielu ucieszy :-)
"sie załatwi" ostre i się założy... Na razie trzeba zobaczyć , jak to chodzi. Najwyżej będzie na scianie wisieć. Ma ktoś zbędne PSO albo coś w podobie? Zamówiłem bez chińskiej łoptyki...