Stan jest już po dostawie.
Moskwy nie wiem jakie mam, bo zostawiłem w samochodzie, ale chyba tak :)
Nie wiem czy chcę je sprzedawać przez stronę sklepu, bo ich numeracja jest z kosmosu, a do tego moralnie wątpliwa jest ich podróbowatość.....
Chyba mam tylko jedną - poczekaj proszę do jutra.
Rozłożę se to w sklepie i będę wiedział co i jak.
Zamówienie na rzeczy ze sklepu składaj, bo jak zwykle wszystkiego jest mało.....
To biorę parę tych mniejszych. Przelew robię na dane ze sklepu, mój adres będzie jak w danych nadawcy przelewu (na maila Ci nie pisze, bo ponoć nie czytasz;).
Konrad - daj proszę znać, jak już przeczytasz mojego maila. Nie obrażę się nawet, gdy na niego odpowiesz, wręcz przeciwnie - obsypię Cię goździkami na najbliższym zlocie :)
Witam Panie Konradzie.
Czy wiadomo mniej więcej kiedy w sklepie będzie dostępny mundur wz 69 ze złotymi guzikami o rozmiarze na 185cm ?
Jak jest z tymi butami sapogami ? Na allegro czasami bywają ale nie o rozmiarze 44 czyli 28cm. Czy będzie miał Pan te buty ? czy generalnie jest ciężko dostać ?
Obiecane wrazenia po uzytkowaniu Bresta przez Windurina z krakowskiego Asg srodowiska
Nie wiem czy tutaj jest ok,ale zrobilem podobnie jak z Kobra1 oraz Smershem Dexowymi,tam wklejając w Vitiazowym temacie,wiec tu robie to z Brestem,ktorego na Froncie kupilem
Jest to krotki opis wrazenia po realnym uzytkowaniu
I choc cena jest stosunkowo wysoka,
-mozna swobodnie polecic innym
-zapewnia przy odpowiednim dobraniu ladownic niemal wszystkie wymagania,bez wzgledu na stosowana replike
- na ta chwile mialem tylko ladownice WSS oraz,noz,manierka,radio i chlebak,wszystko od Splavu z Frontu
-jest to swietna alternatywa dla Smerszy,Nerp, a takze innych tego typu oporzadzen
Kolega dodal jeszcze we wczesniejszym emailu iz na zime jest za cienka:)))
To raczej dżok taki;)
"...
Jak prosiłeś, abym coś więcej napisał to się rozpiszę. Więc:
Testowałem Kamizelkę: "Brest" olivka z ładownicami w cyfrze.
Kamizelka, nadaję się na każdego użytkownika, z powodu licznych regulacji. Co sprawia, że pasuję na każdego. Kamizelka, została, zrobiona, z dobrego materiału. Była używana, tak jak moje. Ocieranie się o ściany w budynkach, o drzewa, itp. Brak śladów użytkowania. Jest bardzo, lekka, co BARDZO ułatwia poruszanie się po terenie. Praktycznie zero obciążenia. Jedyne, co mnie martwiło, to brak większej ilości ładownic na magi. (była bodajże jedna). A co do samej kamizelki.
Bardzo dobrze zszyta, idealnie osłania klatkę i boki. Alę, brakowało mi pleców. Lecz, po dłuższej rozgrywce, było to nie zauważalne.
Dopowiedzieć, mogę tyle. Jak, bym miał kasę, sam bym sobie taką sprawił.
Godna polecenia.
Pozdrawiam. WinduriN.
..."
Opisy wg mnie powinny być w tematach "sprzętowych", które jakoś do danej opinii pasują. (np. ten pasowałby do "pozostałe kamizelki SPOSN", czy jakoś tak).
Wklejony tekst, jest o Breście SSO, więc bez "i podróby".
VSO powinno mieć oddzielny temat.
Zakładania kompletnie nowego działu prawdę mówiąc nie widzę sensu, bo taki dział byłby zaraz zbieraniną testów i opinii zarówno o mundurach i oporządzeniu jak i o replikach ASG, co tylko zwiększy chaos.
Zapewne z wielu z Was używa do potyczek asg i itd.. radia. A co jak by mieć oryginalne radio i to legalnie nadawać z wojskowego ? Otóż jest taka możliwość, mając radiostacje towarzyszy ze wschodu typu R-107 lub R-107M możemy nadawać w paśmie cb radia 27 MHz ponieważ radia chodzą od 20-52MHz.
Moje pytanie jest do Naszego kolegi Konrada czy myślał już żeby takie rzeczy sprowadzić ? I nie tylko te typy radiostacji bo przecież CCCP wyprodukowało dużo różnych konstrukcji które są dostępne w sprzedaży z demobilu na wschodzie a u Nas nie ma. Podpowiem, że za R-107M można wziąć od 200-300zł, radio nie musi byc na oryginalnych akumulatorach, ważne by zamienniki miały te same napięcie i dużą pojemność. W końcu to frajda mieć do własnej kolekcji takie radio. A, że sklep Frontowiec nie posiada takiego sprzętu można by go wzbogacić o takie rzeczy. Oczywiście wszystko zależy od właściciela ale zawsze mogę odpowiedzieć na temat tych rzeczy bo akurat się nimi interesuje i nawet zachwycam.