@Kuzniecow: Tak. Nawet dopasowane rozmiarowo do hełmów (1/2/3).
@Berdozon: izwinite, ale nic nie mierzę "z natury". Rozmiar to rozmiar. Zresztą wojskowe buty mają tylko dwa rozmiary: "Za duże" i "Za małe".
Podobny. Bez paska dookoła. Jak masz ciśnienie, że musisz mieć już i chcesz zobaczyć, to zapraszam do sklepu. Zdjęcia "как сделаю, так будут" - o czym była mowa.
To może ja odpowiem, bo dziś ją widziałem. Są w tym nowym zielonym (olive drab?). Jest spora, tak na oko jakieś 18x18cm, głębokość od 5cm (pusta), po napakowaniu więcej.
http://www.frontowiec.com/index.php?p1652,ladownica-pkm-1-molle
porównaj sobie na podstawie rozstawienia palsów - widać że szerokość apteczki jest zbliżona do tej ładownicy na magazynek 100 do PK, tylko wysokość jest nieco mniejsza. Małe to nie jest, ale pomyślane dobrze.
No właśnie podoba mi się, ale nie mam wystarczająco miejsca na to. Tym bardziej, że tym mapnikiem, a raczej adminem/cargo jestem zachwycony. Bo mogę w nim przenosić różne duperele, a jeszcze zostaje łatwo dostępne miejsce na mapy itp. Nie wspominając o tym, że wykonany jest solidnie. :)
Choć cały czas mam wrażenie, że montaż zajmuje trzy molle na szerokość. Nie licząc wielkości samej apteczki.