Antoni - czyli to wygląda tak: wysyłasz naszą listę do swojego znajomego i on sprawdza dostępność i cenę. Wrzucasz na forum co jest i za ile i wtedy możemy się ostatecznie zdecydować, albo i nie. Pytam bo chciałem o tego czesta się zapytać ale nie wiedziałem nawet jak toto się nazywa :) . Wiadomo: kasy mam ile mam i dlatego nie wiem jeszcze czy wezmę teraz, czy powiedzmy za miesiąc.
Autor cytatu: bariAntoni - czyli to wygląda tak: wysyłasz naszą listę do swojego znajomego i on sprawdza dostępność i cenę. Wrzucasz na forum co jest i za ile i wtedy możemy się ostatecznie zdecydować, albo i nie. Pytam bo chciałem o tego czesta się zapytać ale nie wiedziałem nawet jak toto się nazywa :) . Wiadomo: kasy mam ile mam i dlatego nie wiem jeszcze czy wezmę teraz, czy powiedzmy za miesiąc.
Błażęj, no mniej wiecej tak jak mówisz. Bo cena towaru i marża sa stałe.natomiast cena przesylki moze byc rózna i jak wiesz zalezy od wagi.
powiem, ze srednia kilograma to około 35 zlotych. (wyliczyłem na podstawie wiekrotnych kosztów paczek z Rosji) Mozemy przyjąć to za stałą, i wtedy jezeli koszty przesylki bedą mniejsze zwracam, a jak wieksze dopłacacie. Tyle ze to beda naprawde groszy te róznice
To jest moja propozycja
Woham-ja mam jeszcze pytanko.Widzę że wszyscy zamawiają z CCO ja zamówiłem z ANNA,czy moje zamówienie przyjdzie tą samą paczką czy będę sam płacił za przesyłkę?
Autor cytatu: miras168Woham-ja mam jeszcze pytanko.Widzę że wszyscy zamawiają z CCO ja zamówiłem z ANNA,czy moje zamówienie przyjdzie tą samą paczką czy będę sam płacił za przesyłkę?
Autor cytatu: SPECNAZ 2K9Dla mnie obie kominiarki w kolorze czarnym .
Mówię to dla jaj, ale czy nie lepiej kupic na bazarze polskę kominiarki? fatyga na rosyjskie moim zdaniem jest zbędzna. Gdyby chodziło o kominiarki w kamo, to inna rzecz, ale czarne?? jaka jest róznica, pomiędzy polskimi a rosyjskimi???
Chyba bardzo niewielka.
Ale to oczywiście twoja sprawa. Ja tylko sugeruję.
O różnią się mają inaczej wycięte otwory te Rosyjskie są charakterystyczne .W domu mam kolekcję kominiarek ale tych do powiedzmy 30 zł .Bo są jeszcze z nomexu ale te kosztują od 50 zł w górę miałem kiedyś kumpla który nosił tylko takie .
Miałem Spławoską kominiarkę ale moim zdaniem są marnie wykonane .
Oczywiście jak to nie problem to dołączył bym z tymi dwiema sztukami .
Brał bym jeszcze kapelusz ale mam nieforemny łeb i ciężko trafić z rozmiarem wiec się wstrzymam.
Oczywiście jak to nie problem to dołączył bym z tymi dwiema sztukami .
A tóz dlaczego miałby to byc problem??? Żaden, tylko sygierowałem, bo mam akurat odmienne zdanie na tema zakupu kominiarek w czerni za granica. czy Rosji, czy innego panstwa.
na zdjeciu mało kto rozpozna rosyjską w czerni od innych, dlatego tak zapytalem.
Ale kazdy ma prawo na hobby, wiec ucicham...
do 15 jest czas , z drugiej strony trochę tego jest, może faktycznie może zamknąć zamówienie żeby nie trzeba było na kilka paczek rozdzielać zamówienia . wcześniej zamkniemy wcześniej zapłacimy wcześniej dojdzie :-)
Witam.
Jestem zainteresowany zakupem Gorki R albo Partizana M. http://sso-mil.com/catalog/85/16 http://sso-mil.com/catalog/84/11
Według kalkulatora walut:
Gorka R kosztuje 200zł zaś Partizan 270zł.
Ile należy mniej więcej doliczyć do tej ceny. Rozumiem, że 25% dla ciebie Woham oraz dobroczyńcy z Rosji, zatem w wypadku Gorki 50zł, a ponadto jakie koszta transportu?
Kolejne sprawa: Jeśli mam 177cm wzrostu to biorę rozmiar IV czy już V. Mi się wydaje, że V, lepiej mieć spodnie i rękawy nieco dłuższe, czyż nie?:D
Panowie zamawiające:
paczka najcięższa jaka dopuszczana w Poczcie Rosji , wynosi 20kg brutto.
@Zeromag. mysle ze tyle tego jest, ze i tak sie rozlozy na dwie przesylki.
Poprosze by wyslane były w dwóch jednakowoważących paczkach. Co do zamykania?
Zostało pare dni, i do 15 wole poczekać.
nastepne zamowienie za miesiąc.
@Julas. Powinineś sie okreslić do 14.10 jezeli chodzi o koszt przesyłki, to juz napisalem iz cena za kilogram wynosi około 35złotych. Ale to teoria. Wagę faktyczna zamawianych przedmiotow mozna znależć w Soviet-Propagandzie. Jezeli bedzie wynosila mniej niz 35 zl/kg, reszte przerzuce na koszt wysylki krajowej.
masz 177 to rozmiar 4 ale gorka sie dobiera rozmiarem większym.
Karol, a czy ostatnio nie brałes tego w S-P[/quote]
Tak, ale dlatego w SP ceny są spore i poskąpiłem na 2szt.
Biorąc w ten sposób mogę sobie pozwolić an dokupienie tej drugiej.
W sumie to już ostatnie fanty w jakie chcę wypasić nerpę.
No jak nosisz np. 58-60 to bierzesz 60-62 .a wzrost jak na 188 i masz za dużą to już większej nie trzeba .
Nie wiem czy wiesz ale Gorka R jest robiona z cienkiego materiału bo to letnia wersja gorki , nie wiem czy na zimę będziesz z niej zadowolony.Lepiej bierz Gokrę -E mam taką i mogę polecić nie jest taka gruba jak Gorka-D więc idzie wytrzymać nawet w cieplejsze dni.
No chyba że chcesz Gorkę która dobrze sprawdzi się w ujemnych temperaturach bez noszenia ocieplaczy to wybierz Gorke-D z grubego materiału.