Jeśli dobrze pamietam to był na rusie artykuł o tym jak "podrasować" wizualnie oczojebne pomarańczowe magi, tak aby przypominały bakelit. Mógłby ktoś podać linka do niego/filmiku innego artykułu instrukatżowego? :)
Widziałem ten filmik jednak nie rozumiem do końca co on robi po poamlowaniu wszystkiego tą bejcą. Czeka aż będzie to pół-suche i paćka tym pędzlem czy jak ?
Autor cytatu: CznadelWidziałem ten filmik jednak nie rozumiem do końca co on robi po poamlowaniu wszystkiego tą bejcą. Czeka aż będzie to pół-suche i paćka tym pędzlem czy jak ?
Tak na szybkości czajnikiem cyknąłem zdjęcia ;)
Makaron... makaron jak makaron, celnością nie grzeszy, mój czasem lubi strzelić kulkę pod kątem w ziemię. (raz na kilkanaście strzałów).
Co do wykonania, superanckie, bardzo ładny, wygodny no i co najważniejsze bardzo ekonomiczny. Kupiłem go jakoś w październiku i kapsuła CO2 jeszcze trzyma po nastu wystrzelonych magazynkach.
Aha, makaronik Umarexa.
Zastanawiałem się nad bakelitowymi okładkami od ostrego, ale jednak odpuściłem ze względów finansowych.
Igur, chodzi Ci o KWC czy Umarexy? W "umarlakach" raczej nie widziałem nadlewek, prędzej czegoś takiego spodziewałbym się po KWC.
Pozatym jest szansa na umarlakowego APSa :D już zrobili wiatrówkę na 4,5mm a to już rzut kamieniem do ASG. No i z zewnątrz ładniutki jak makaron. Czyli pseudo-oksydowe malowanie.
Igur, ale jak to użycia w ostrym? Przecież pisałem, że to tłumik do Yunkera :)
Yunker ( ЮНКЕР), czyli rosyjska wiatrówka kal. 4,5mm napędzana Co2 http://www.izhmash.ru/rus/product/yunker2.shtml
Już go zmodyfikowałem pod kątem asg - dostał wyciszenie z otuliny i rozwierciłem frontowy otwór do 11mm, bo standardowy wiatrówkowy czasem zawadzał wylatującym kulkom. Zapomniałem wcześniej dodać że waży niecałe 0,5kg, a dokładnie 480g.
Myślę, że w takiej cenie trudno będzie znaleźć coś lepszego(stricte pod airsoft) i żeby pasowało na bardzo nietypowy gwint 24 x1,5mm. A dałem za niego 50zł :)
Stałem się ostatnio szczęśliwym posiadaczem ak 105nv od Lct ,wpadł mi również w łapki okryty złą sławą celownik rusak. O celowniku znalazłem trochę informacji na Red Alliance gdzie objechali go strasznie. Pomijając fakt że montaż na replice i zerowanie celownika jest nieco kłopotliwe to wykonanie ( "rzuć-zabij") oraz bardzo przystępna cena zdecydowanie zachęcają do zakupu, mój kosztował niecałe 60pln z wysyłką. Fajnym bonusem był fakt że przyszedł w bardzo klimatycznej ruskiej puszcze razem z dokumentacją itd.
Z połączenia repliki i celownika wyszło coś takiego:
BetonBeton; Jak będziesz brał PBS-A to zmień kaliber magazynków z 5.45 na 7.62 :D
Ja w Twojej 105/4 zmieniłbym kolbę na coś zenita lub pełną ,magazynek oraz nakładkę rury gazowej na gładką - jest to tylko moja propozycja, karabin wtedy byłby bardziej reko :D LCT zazdroszczę :)
Jakaś moda na krótkie sety się narodziła ostatnio :D
BB, ja bym się nie sugerował wypowiedziami ludzi z RA.
Igur, lepiej pomyśleć nad akcesoriami z TDI/ CAA albo FAB Defense. Miałem to i to, świetna jakość, specnazy używają a łóż praktycznie nie trzeba przerabiać. No i nie są drogie.
Pozatym, w produkcji są i będą kopie Zenitów. Do PKMa już wykupione a do AK są w zapowiedziach. (łoża, nie kolby)
@ zachar
@delin0m
Macie racje nie ma co tracić czasu na Yunkera. Btw dzięki za fotki od razu wszystko jasne.
Jakie repliki Pbs są warte uwagi ?
Na lokalnym forum asg krąży obiegowa opinia że Acm , element czy jak to tam zwał mają skoszony gwint ile w tym prawdy?
Nie jestem jakimś purystą jeśli chodzi AK , a o magazynkach myślę bo z grzechotką na 400 parę kulek trochę słabo się biega . Magazynki stalowe od akm podejdą? Pytam bo często można trafić w dobrej cenie.Z przerabianiem magów miałem już styczność przy okazji Beryla.
@BetonBeton Podejdą i stalowe i bakelitowe, każdy mag podejdzie jeśli go odpowiednio przerobisz :d( ja mam 8, śliwy,bakelity i blaszaki, każdy pasuje)
@ Delin0m Z tym zenitem może trochę przesadziłem, ale według mnie byłaby miodzio replika :D
@ Maza Czekam na te repliki z niecierpliwością :D
Do magazynków 5.45 wejdą tylko te które są rozbieralne i ich długość odpowiada długości "ostrego" magazynka. Polecam SRC, VFC i elementy też pasują. Do 7.62 podobno bez szlifowania wchodzą wkłady CA