Willard, niestety już po ptakach. Kazik dzięki za radę, myślę, że mogłoby to pomóc, więc do cymki muszę szukać zatrzasku od boyca. Wieczorem zmierzę czy w ogóle one różnią się długością.
Ja też miałem podobny przypadek jak w soim AK-74M korpus wymieniałem. Pod Cymowski pasowały, pod Boyiowski wchodziły za ciasno i były problemy z podawaniem. Na nowo podpiłować magi musiałem.
a jak zbyt mocno podpiłujecie zrobić nalewkę z kleju (żywica + utwardzacz) i potem szlifować, jeden mag "zepsułem" po zbyt mocnym spiłowaniu, nalałem kleju w miejsce zęba i spiłowałem do odpowiedniej wielkości.
Bardzo przydatna jest suwmiarka przy takich operacjach.
Magazynek siedzi sztywno bez latania na boki. Sam zatrzask jest 1,5 mm dłuższy niż ten z replik Boya i można go ewentualnie pilnikiem zeszlifować. Dodatkowo sprężyna jest twarda i byle trącenie w zatrzask nie spowoduje zgubienia magazynka.
Pochwalę się moją kolekcją (której kompletowanie zakończyło się wczoraj): SWD&AKSU
Więc po kolei co jest co: SWD - baza A&K, wsadzone ostre okładziny, ostra baka, kolba samoróbka, celownik rumuński LPS 4x6 AKSU - produkcji VFC, właściwie obecnie jedyne co zostało zrobione to żgut na kolbie, wkrótce dojdzie bakelitowy mag i zostaną przemalowane drewna.
Ja wspieram polskich fachowców - kopia tłumika nie jest malowana tylko taka szara półmatowa jak na zdjęciach oryginałów spalonych ogniem.
Teraz chyba musżę skrócic lufę
Terenowy, masz może na sprzedaż stockowy tłumik od Yunkera? BARDZO wdzięcny bym był. Ewentualnie wymiary tego tłumika. BTW, widzę bulbulatory na kolanku gazowym i poprawioną muszke ;) Piękny awtamat.
Moje są, tak jak w oryginale, ze stali 45 i tańsze niż te hiszpańskie.
po lewej starta oksyda po prawej satynowo szary - nie wiem co to za proces został zastosowany.
1.To nie ja robiłem, a to przejście ala "tłumik dla PKM" mi się podoba.
2. Wolałem mieć poprawnie wykonany przód niz tył. Te "hiszpańskie" (sprowadzane z Ukrainy) mają za małe otwory z przodu + brak stopni i wygladają bardziej zabawnie niż groźnie