Maza, wybacz. Zepsuję Twoje piękno. :D
Suczka od ForceCore. Można powiedzieć, że praktycznie skończona. Prawdopodobnie zmienię jeszcze chwyt przedni i selektor ognia.
Pytanko mam. Może mi ktoś wyjaśnić pochodzenie białych oznaczeń na karabinach AK i Wałach? Chodzi mi o te, które pisane są korektorem. To samo tyczy tych znaków na magazynkach.
Autor cytatu: MilaMaza, wybacz. Zepsuję Twoje piękno. :D
Suczka od ForceCore. Można powiedzieć, że praktycznie skończona. Prawdopodobnie zmienię jeszcze chwyt przedni i selektor ognia.
Podobie mi się motzno. Po latach odrzucenia białych kulek zaczynam wracać do tej myśli i zastanawiałem się nad 74U albo 74M w takim stylu (trochę płaczę za ergonomią eMek). Co to okładziny przednie? Malowane czy one takie są (w sensie zielone)?
Autor cytatu: Kamil[quote]
Podobie mi się motzno. Po latach odrzucenia białych kulek zaczynam wracać do tej myśli i zastanawiałem się nad 74U albo 74M w takim stylu (trochę płaczę za ergonomią eMek). Co to okładziny przednie? Malowane czy one takie są (w sensie zielone)?
Chodzi Ci o nakładki te małe na RISy? Zwykłe za parę złotych z Taiwangunu. :D Jeśli chodzi ogólnie o nakładkę i chwyt, to takie już były. Kupiłem utaktycznioną wersję a nakładkę malowałem sam.
Autor cytatu: kazik[quote]Autor cytatu: MilaTo samo tyczy tych znaków na magazynkach.
Na stronie głównej w dziale z artykułamio znajdziesz jeden o magazynkach do AK74, gdzie jest nieco napisane o tych oznaczeniach.[/quote]
Witam
Pewnie już gdzieś tutaj była odpowiedz na to pytanie ale zapytam jeszcze raz bo szukanie odpowiedzi przez 52 strony mnie przeraża.
Planuje zmienić kolbe w swojej RK 08 na kolbe typu CTR od ACM , i moje pytanie to jaki konwerter mam zakupić ?
Witam!
Chciałbym się zapytać, co zrobić żeby ak104/105 w wersji S od boyi'a wyglądało realistycznie ? Myślałem o przetarciu papierem ściernym, ale efekt na specjalnie kupionym body od boyi'a nie był najlepszy. Myślałem też o nacieraniu olejem, ale nie wiem jakim, oraz jak, sama metoda tylko obiła mi się o uszy.
Wyszło całkiem nieźle. No i bardzo dobrze, sztuczne postarzanie nigdy nie będzie wyglądać tak realistycznie jak prawdziwe obicia spowodowane użytkowaniem. Też nie jestem zwolennikiem postarzania replik.
Jako, że bliskowschodnie tematy były zawsze bliskie mojemu sercu, postanowiłem dosmarować do swojego AK chwyt pionowy w stylu rumuńskim. Takie jakie miała iracka armia w 2003 (wcześniej były tylko węgierskie, sowieckie, chińskie no i irackie tabuki)
Po szelakowaniu wyszło mi coś takiego:
Myślę jakby to pociemnić. Mam plan pomalować bejcą, poczekać aż wyschnie i dopiero położyć szelak. Jak myślicie? Zadziała taki manewr?
A ja w sumie z pytaniem...
Czy mnie poniosło i zje*ałem sprawę montując szynę na pochodnej Type 56-1?
W sensie czy każdy montaż ruski ma ogranicznik że idzie go nasunąć tylko od tyłu?
Jak to się ma w kwestii orgo PSO i jaskółki z risem Zenita - idzie je nasuwać od przodu?
Idzie sobie z tym poradzić - bo od biedy mogę nałożyć odkręconą szynę na optykę/montaż i wtedy przykręcić od środka... no ale wiadomo że jest to kłopotliwe zmieniać co chwile.