Hmmm... to chyba nie jest przeciwodłamkowa tylko kapok... Bodajże coś bardzo podobnego miał Jarek w Razwiedce.
Czemu tak sądzę: bo jednemu z nich wystaje coś białego z "kamizelki" (chyba pianka), czołgi w tle mają kominy do przepraw...
ето очен професионалный смок.в полше нет до покупена .очен высока цена .полский гром и первый спецйалный полк делают
покупки в http://www.nfm.no/ . предприяте на терене полшы
Witam Wszystkich
Mam taka proźbę, mógłby mi ktoś określić co to za ładownica, do czego służyła i z jakiego okresu pochodzi.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Wszędzie mówią na to po prostu nóż balistyczny (Nie ma toto nic wspólnego z serią NRS, noży strzelających). Oryginał radziecki był bodajże z lat 70-tych... Z tym, że nie wiem czy to na filmiku to nie jest amerykańska podróba. A kupić ciężko, kiedyś było nawet na Allegro, ale poszło za dosyć sporą sumę.
Trudno powiedzieć, bo producentów takich Gorek jest bardzo dużo (Alfa Specsnar, Blok-Post, Bars... a jest pewnie ich więcej). Dodatkowo różnice między nimi są naprawdę trudne do zauważenia (ja osobiście nie jestem w stanie ich odróżnić, przynajmniej bez patrzenia na metki).
Przy czym nie wiem jak pozostałe, ale teoretycznie Alfa może uszyć Gorkę przy użyciu dowolnego materiału w kamuflażu (podobnie SSO z Gorką-E, ale to raczej nie jest produkt SSO co widać po kolorze brezentu).
Foto dodatkowo jest na tyle niewyraźne, że nawet nie da się samego kamuflażu zidentyfikować.
Witam :) mam pytanie odnośnie nazwy kamuflażu, czy któryś z szanownych Rusofili nie natknął się na niego ? Mundur (chodzi o kurtkę) Proszę o odp i z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Tak w ogóle to kamuflaż nazywa się SS-Lato i pierwotnie wykorzystywały go jednostki Waffen-SS . Rosjanie po prostu przejęli ten kamuflaż .Z resztą sama bluza również była wzorowana na bluzach maskujących Waffen-SS .
P.S polecam przeczytać kilka artykułów na stronie poświęconych właśnie tym kwestiom .
Dodam jeszcze, że to fan-art na temat stalkera, a nie "autoryzowane" dzieło ;-) Tzn. aby być 150% stalker-kosher, to taki kamuflaż nie jest aż tak dobry.
Panowie to nie jest żaden K6-3, tylko szwajcarski TIG PSh-77. Hełm ten był używany w wielu krajach, w tym także w Rosji, Polsce, Niemczech czy Jugosławii. I na bazie tego hełmu został został dopiero stworzony w Rosji Altyn i potem K6-3.
Jak potrzebujesz jakichś dokładniejszych informacji Arafat, to wal śmiało na maila, mam jeden egzemplarz tego hełmu u siebie.
A co do replik, to chyba Hiszpanie zaczęli takowe klepać, ale bez przyłbic.