A co powiecie o nożu? Kolor rękojeści taki bardziej sowiecki - jak np. noży strzelających ale to zwykły nóż.
Generalnie arcyciekawa sprawa bo to nawet nie 6Sh92-5 tylko "jedynka".
Nii Stal produkuje też dosyć podobny do saperskiego kombinezon szturmowy, z podobną osłoną twarzy, zowie się toto "wojownik". Z tym, że na zdjęciu silvera ta osłona jest opuszczona do dołu, żeby chronić twarz podczas rozbrajania czegoś co leży na ziemi/poniżej głowy.
Nie da się za bardzo określić, ich producentów jest po prostu za dużo i produkowane egzemplarze mają naprawdę minimalne różnice. Co do ilości firm, to poza wszystkim znanymi (Spław, ANA, SSO) są chociażby jeszcze Blokpost, Bars, czy Alfa Specsnar.
Autor cytatu: ArafatCo to za spodnie (te z zieloną siatką?)?
To spodnie "pancerne" (?) produkcji Fort. W ostatnim poście na poprzedniej stronie tematu wrzuciłem linka do galerii z ćwiczeń Alfy, gdzie ktoś go nosił.
SSO to raczej na pewno nie, bo ichnie gorki mają inne kolorki. Ale Kazik ma rację, raczej nikt Ci nie stwierdzi na 100% kto jest producentem tych gorek na oko, bo większość z nich jest identyczna w kroju. Kup Gorkę Alfy, imo one mają najbardziej podobne kolory do tych ze zdjęcia i tyle. I też jest koszer.
widoczne m.in w Bieslanie gorki z prawie bialymi wstawkami byly produkcji Bars o ile sie nie myle. Jesli nie niech mnie ktos poprawi. Bo wiele osob szukalo takich do reko po tych wydrzeniqch a byly praktycznie nie do dostania. Te firmy szyly w zasadzie wylacznie na rynek rodzimy.
Żołnierski polowy H/B 69 przerobiony na oficerski. Jeżeli chcesz doprowadzić go do koszerności, to wywal te oficerskie pagony. Jednak nie całe, bo pod nimi widać te fabryczne zielone, na które naszyte są te ciemniejsze (oficerskie). No i należało by zmienić korpusówki na zielone.
P.S. Wyprodukowany w fabryce im. XXIII Zjazdu Komunistycznej Partii Związku Radzieckiego. Masz bardzo porządny rok produkcji. Mam taki z tej samej fabryki, ale z 1975 r. Na Twoim miejscu doprowadziłbym go do koszerności, bo to bardzo wdzięczny mundurek :)
Witam.
Niedawno wpadła mi w łapki taka oto skrzynka amunicyjna. Problem w tym, że nigdy nie spotkałem się z czymś takim. Nie widziałem n niej jakichkolwiek bić, a pieczątki nawet jak były, to zostały zamalowane. Z góry przepraszam za opłakaną jakość zdjęć.