Autor cytatu: czarny001[...] Tak więc, wygląda na to, że to taki misz-masz.
Popieram. Z szewronem tego typu wcześniej się nie spotkałem i jakoś bardziej wydaje mi się, że powinien widniec tam prócz nietoperka sierp i młot. Kolor tego też pozostawia dużo do życzenia, gdyż jak to już stwierdził Czarny przypomina on bardziej OMON lub piechote morską. Jeżeli miałby to już być taki tru specnazowski beret z ZSRR to powinien być raczej niebieski (a'la stare berety VDV). Na koniec zostaje forma beretu, która jakoś odbiega od tradycyjnej formy obowiązującej w ZSRR. Najlepiej porównać sobie to pierwsze zdjęcie z tym :
Ten sprzedawca robi takie mixy nie mające nic wspólnego z rzeczywistością.
Ta odznaka to nie żadna generalska, tylko kompanii honorowej.
Teoretycznie bardzo rzadka, ale albo nagle wypłynęło ich sporo z zapasów, albo to kopia. Mam ją i skłaniam się raczej ku drugiej wersji.
Popatrzcie 0:10 nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś info o tym boomstiku. Jeśli było to przepraszam. Zaciekawiła mnie sama koncepcja, raczej ciekawostka, bo jak widać dużo krzywdy robi.
niby wygląda jak odmiana flectarna SEVER, ale równie dobrze może to być TAIGA. Obydwa kamuflaże wyglądają podobnie, przy tym rozmiarze zdjęcia ciężko jednoznacznie stwierdzić który to.
Ale SPOSN nie robi WDW w tajdze, nawet nie wiem co to za kamuflaż (pod tą nazwą można znaleźć co najmniej 3 różne kamuflaże w necie). To jest zwykły WDW we flecktarn-d (a właściwie sewier).
Moim zdaniem to KKO - fanty w tym kamo były robione dla MVD, a tu mi wyglądają na gości z tego rodzaju służb.
Chociaż może być jakiś wariant LESa. Les ma jednak "palczaste" plamy jak woodland, a KKO inny układ bardziej pasujący do tego na hełmie. Tylko kolorystyka taka jakaś jak polska pantera :/