Autor cytatu: ADiAz, to raczej nie jest Kora-kulon. Troszkę inna konstrukcja. ;)
No to może jakaś odmiana Szturm-WW ? Sugeruje mi to konstrukcja złączenia przodu i pleców kamizelki.
Były wersje zapinane na rzepy tak jak te na tym rysunku.Tylko płyty jakieś takie dziwne. Widziałem takie na zdjęciach pancerza "Wyzow" (czy jak mu tam).
Witam panowie. Byłem na pchlim targu i moją uwagę przykuł jeden granat . Jeśli możecie pomóżcie mi zidentyfikować co to ;](chodzi mi głownie o granatnik z którego wyleciał)
Z góry dzięki
"Witam panowie. Byłem na pchlim targu i moją uwagę przykuł jeden granat . Jeśli możecie pomóżcie mi zidentyfikować co to ;](chodzi mi głownie o granatnik z którego wyleciał)
Łuska jest od naboju 40x47 mm NGO-74 - naboju odłamkowo-burzacego, pocisk to granat ćwiczebny NGC-74.
Amo dedykowane do serii granatników podlufowych Pallad wz. 74 i wz. 83 i automatycznego granatnika Palllad M.
ile to jest warte? O.O tosz ja nie wiedział co posiadam w domu... mam coś takiego od Ojca, mówił mi, że tego używali pierwsi polscy powojenni komandosi..
Racja, to nie Bułgar.Wszystko wskazuje na to że to Polski wz.56. Cholerna rzadkość, na pewno sporo warte :) Gdyby tylko jakiś stempel był pokazany to by wszystko było jasne.
Oczywiscie ,ze to pierwszy " polski szpieg"
Czas zimnej wojny i kurtyny z żelaza
Mam tylko bluze,ktora kosztowała kilka stuff,portki nie do wylapania niemal
Ale ostatnio mi umknela paska na bal maskowy...
Cena samej maski poszla na ponad 2 paki..