Co do magazynków, to szczerze wątpie. Wystarczy spojżeć nawet na AK jak się porobiło. 96tka ma inne magi, AK od TM też ma inne, AK G&G jeżeli dobrze mi się wydaje, również. Nie ekonomiczne rozwiązanie dla producenta ;), zarobi się zawsze trochę więcej na dedykowanych magach.
Z mojego doświadczenia wynika, że nie jest to do końca prawdą. W AK dla AEG sa tylko 2 standardy magów, stary standard TM i nowy standard TM. Drobne różnice, gdzie jedne magazynki nie pasują do jakiś replik zazwyczaj da się uratować poprzez przypiłowanie paru części (nazw nie podam, bo mi wyleciały z głowy).
Poza tym jeśli LCT kopiuje NPO to raczej nie przemuje się nimi jako konkurencją, a NPO z dnia na dzień standardu magazynków nie zmieni, bo nie będą pasować do starych replik.
@delim0n
Czy NPO - nie wiem, że numer jest w tym samym miejscu?
Cóż, pewnie kopia ekhem inspiracja, przecież pierwsze AK Cymy były tak perfidnymi kopiami inspiracjami, że w GB nawet skopiowali napis 'Tokyo Marui' :)
Poczekamy, zobaczymy. Mnie cieszy, że coś się dzieje - lepsze to niż nic.
A chińska replika chyba umarła. Jakiś czas temu pisałem z pytaniem do Gunfire i dostałem wymijającą odpowiedź, że nie mają na razie żadnych konkretnych informacji.
:O
"Przesadzili" xD
LCT było konkurencją dla NPO, King Arms dla LCT. A teraz G&G jest konkurencją dla wszystkich.
Bajka replika, bajka. Rozkładanie, batka, myk z silnikiem. Cudo po prostu.
Potfur masz rację też mi to wpadło w oko i ta bakteria :( ale reszta niszczy system :) robienie wintków od zera właśnie się przestaje kalkulować. LCT ma kosztować w okolicach 350 $ ile w tym prawdy nie wiem.
Co za bezsens z tą lufą. Ja pierdole, wszystko zrobili super, a to totalnie skopali. Jak dla mnie przez to replika jest na śmietnik.
PS. Tak, mam ból dupy.
PS.2. LCT spodziewałbym się raczej, że będzie kosztować w okolicach $600-700, bo jest w stalowe i frezowane. 350$ mogło się odnosić do tego ile ta replika będzie droższa od AK produkcji LCT.
Jeśli egzemplarze produkcyjne LCT będą śliwkowe, to będę zaskoczony. Sam nie wiem, czy pozytywnie czy tez nie. Z jednej strony, wydaje mi się, że ich śliwka jest zbyt jasna - z drugiej, to zawsze jednak śliwka <3. Magazynek wygląda trochę średnio. Mam nadzieję, że magi od NPO będą pasować, bo te z ostatniej serii ponoć są bardzo dobrze wykonane.
Tak w ogóle ma wyjść czwarta generacja replik NPO z poprawioną wysokością komory zamkowej. Ale za to cena ma pójść jeszcze w górę ;)
Jeśli chodzi o magi, to w oryginalnie mamy 3 modele:
- na 10 (takie króciutkie jak w WSSach),
- na 20 (jak w większości ASów),
- na 30ści (jak w najnowszych SR-3M, te blaszane).
Przy czym S&T na swoim zdjęciach ma magazynek "niepoprawnej" długości (pośredni między 10 a 20).