EDIT:Dobra , już wiem co to za nuta.
Uważajcie z tymi pompkami nad nożem. Lans lansem ,ale szkoda życia. Jak ktoś chce mieć dziurę w krtani to polecam raka. ;P
Tuż przed wymarszem na pierwszy patrol, godz 1800, ten po prawej wygląda niewyraźnie bo nie wziął Rutinoscorbinu :D
Zlot "Apokalipsa Białego Orła - Ostatnia szansa"
@czarny001- takich archaicznych sprzętów jak NSPU chyba nigdy się już nie stosowało za "Flory", czyli FR :-) teraz już raczej mocno "odświeżone" 1pn58(-2) (w sumie produkowane dotychczas), aczkolwiek i tak już coraz rzadziej, nie bez powodu- ciężkie i nieporęczne...
ps. masz może drugą gumę na okular na zbyciu? ja mam wersję do RPG i jest razem z tym "odbijakiem" na czoło, co mi nie potrzebne :P mail w profilu.
Ok, każdy wie, że armia Rosyjska nie należy do wyjątkowo zmodernizowanych ;)
W każdym razie ja nigdzie nie widziałem NSPU w użyciu, chyba raz czy 2 zdarzył się przypadek z 1pn58(-2?)... :-)
Baju- gumę mam, ale nie na zbyciu- NSPU mam z całym oporządzeniem w takiej koszernej skrzyneczce i nie chciałbym go dekompletować. A NSPU wziąłem ze względu na cenę i stan. Na allegro nie udało mi się znaleźć 1PN58 w takim stanie i ze wszystkim, za mniej niż 1500 zł ;-)
Autor cytatu: xsnailxbaju tu bym sie klocil- oni maja w magazynach jeszcze t34 :)wiec unikal bym tak autorytarnych stwierdzen
pozatym to asg nie grh ;)
No ja kiedyś czytałem (gazeta jakaś czarno-biała) - kilka lat temu, że mają zamrożone na syberii setki tysięcy ludzkich kończyn - zapas aprowizacyjny na czas ostrego konfliktu. I jeżeli o t34 to prawda - to mam nadzieję, że to drugie już nie.
Tak ADi jak mówisz, wszystkich kieszeni znajomy mi nie prześle razem z kamizelką, ale w przyszłości nie wykluczam że go poproszę. Na ten czas wszystkie kieszenie byłyby zbędne.