Siemanko , wyczaiłem na profilu Michaela Wijnanda (myślę że większość z was go kojarzy) Cudeńko jakim jest maska z przyłbicą odzsz1-2m podobno produkowaną od 2008r . Czy ktoś ma może więcej fotek albo informacji o takowym wytworze? Jaka jest jego właściwa nazwa kto używa ? Fotka dziwadła
Nie rozumiem pytania "Jaka jest właściwa nazwa" :D
Po prostu Maska-1. Późniejszy typ, produkcji (chyba) 2004 roku.
Przyłbica mogła być wyprodukowana później niż sam hełm.
Ciezko powiedziec, czy za drogo czy nie. W przypadku takich hełmów kolekcjonerskich, których generalnie w Polsce nie da się dostać, kwestią jest ile jesteś w stanie zapłacić ;)
Autor cytatu: delin0mCiezko powiedziec, czy za drogo czy nie. W przypadku takich hełmów kolekcjonerskich, których generalnie w Polsce nie da się dostać, kwestią jest ile jesteś w stanie zapłacić ;)
Generalnie to K6-3 i w Rosji teraz Ciężko dostępne :P
Mocno niższa. Ten tańszy jest po mocnym remoncie. Widać, że jest odmalowany łącznie z pojechaniem farbą po gumach pod wizjerem. Sterczące śruby po wewnetrznej stronie przyłbicy. Odstająca od hełmu blokada przyłbicy na jego szczycie... i jakiś dziwny fasunek.
Ostatnio na FB jakiś Rosjanin oferował Zsz 1-2 nówki za 350 baksów.
Tym razem ja podjąłem się próby rekonstrukcji Maski 1. Skorupa jest prawie idealna. Różnice są bardzo niewielkie i mam nadzieje że tylko autor będzie wiedział gdzie się znajdują ;) Całe oprzyrządowanie jest już też dotoczone. Jedyne co mi brakuje, to wymiary dziury na pleksę i miejsce jej rozmieszczenia. Czy ktoś takowe posiada? Stawiam browara za pomoc.
Maska jest już na ostatniej prostej. Należy ją tylko dopieścić i pomalować. Udało mi się odtworzyć proporcje elementów. Jedyny moj błąd to wykonanie osłony tworzy z płyty pancernej 4mm...