Nie chcę płodzić kolejnego newsa o tym samym, więc się dopiszę tutaj:
Dotarły do nas smutne informacje dotyczące pojawienia się w naszej ofercie replik SVD Real Sword… Producent zapewnia nas, że przy produkcji pracuje każda jedna wolna para rąk, a to właśnie dzięki nim wykonywana jest większość części.
Jak wiadomo - diabeł tkwi w szczególe, a na to zwłaszcza wszyscy czekamy. Prace nie są specjalnie przyśpieszane w obawie o spadek jakości wykonania, jednakże opóźnienie ma być tylko kilkudniowe. :) Warto poczekać te kilka dni dłużej, ale mieć pewność że ten SVD będzie perłą wśród airsoftowych replik.
Tiiaaaa.... Zaporożec, czeka czeka czeka a Gunfire już chyba z 3 razy zmieniał, termin.
Ostatnio już były 2 dni do dostawy, a dzień później 2 dni zmieniły się w 10... , z tego co wiem dostawca leci w kulki
i non stop zmienia terminy.No nic pozostaje tylko czekać...
Ehhh.. a ja głupi myślałem, że po nowym roku, będzie już w naszych łapach. :(
Pojawiła się pierwsza recenzja SWD , ale niestety po fińsku.
Plotka głosi, że ma być w sprzedaży 24-25 marca (jaaaasne, ciekawe kto uwierzy w KOLEJNY zapowiedziany termin). No i nie mam niestety pojęcia czego ten termin dotyczy - daty wysyłki? Bo przecież magicznie się w sklepach te repliki nie pojawią.
Z tym gunfire, to wymigują się tym sposobem, że "inne sklepy takie jak WGC, też mają informację o chwilowym braku produktu i brakiem konkretnej informacji o dostawie"... Niech chociaż nie piszą tej błędnej informacji "Towar wkrótce, tj za 2 dni"...
A wracając do tematu to mimo, że raczej nie kupię tej repliki, to jestem jej b. ciekawy i zastosowanych w niej rozwiązań :)
To NIE oryginalne PSO-1. W oryginale na przedniej blaszce pisze "PSO-1" oraz jest możliwość włączenia wykrywacza promieniowania podczerwonego. To z aukcji to POSP 6x24...
Albo niewiedza albo przynęta dla niezorientowanych...
"Na koniec niezbyt miła informacja. Na forach chińskich i japońskich pojawiły się doniesienia o przyczynach problemów firmy Real Sword z dystrybucją repliki AEG SWD. Wszystko wskazuje na to, że firma RS nie ma do końca sprecyzowanych praw licencyjnych do wizerunku i oznaczeń repliki. W efekcie protestów strony rosyjskiej, w tym firmy Izmash, doszło do wystosowania pozwu. Sprawa pozostaje nie rozstrzygnięta - stąd opóźnienie wprowadzenia repliki na rynek. Niestety najgorsze prognozy w komentarzach z for azjatyckich wskazują, że RS będzie musiało w ogóle wycofać się z produkcji oraz dystrybucji tej repliki. Czekamy na dalszy rozwój wypadków, nowe informacje podamy w newsach, gdy tylko pojawią się na sieci. "
Źródło - WMASG http://www.wmasg.pl/aktualnosci/z_polski_i_nie_tylko:_nowe_informacje/1280/
Wiadomość z 1 kwietnia, więc poczekałbym z darciem szat na ujawnienie primaaprilisowych żartów w newsach WMASGu. (bo mam nadzieję, że to JEST żart ;) )
Zaczynają rozdawać SWD w konkursach. Na stronie dystrybutorów ni ema newsów na ten temat. A juz zupełni erozbawił mnie komentarz jakiegoś artysty jakoby "USA naciskają na Chiny". W tej chwili to Chiny dyktują warunki. Np. USA odstąpiły od sprzedazy nowych f-16 Tajwanowi, bo Chiny zagroziły ze nie bedą pożyczac kasy USA.