Autor cytatu: xsnailxjesli ty @mroov lub ktos z forumowiczow ma 2 identyczne rozmiarowo mundury z tego samego zakladu w 2 roznych wersjach vsr / ttsko / czy innego kamo, zrobcie prosze foto piecztek, bo na 90% numery produktu beda .... te same
niestety mam nieznacznie różniące się rozmiarem VSRki i z różnych zakładów, pozozstałe mundury w jednym komplecie
tak jestem świadom jak powstają / powstawały niezwykłe palety radzieckich / rosyjskich tkanin mundurowych - dobór naturalny, potem prawa Mendla i na koniec crossing over (to ostatnie szczególnie niechętnie bo ma "złe" brzmienie)
Autor cytatu: kazikWydaje mi się, że Mroovowi chodziło raczej o ogólną kolorystykę strony, niż o konkretny mundur / kamuflaż.
To może nadinterpretacja.... ale podoba mi się.
Ad. wygląd ogólny i podobieństwo do strony sklepu - czy strony sklepów wyróżniają się jakimś szczególnym lejałtem, jak plakaty komedii romantycznych (para, białe tło, czasem coś jeszcze co kojaży się z tytułem albo jest kiczowato romantyczne np pudelek); bo ja nie potrafię scharakteryzować strony sklepu
... poza tym, że są tam opisy produktów (jak już Ktoś zauważył)
Autor cytatu: PotfurW późniejszym czasie - wraz z ilością artykułów - planujemy podzielić dział, na podkategorie - jakie, to sekret :D
i będzie OK
ps. nie wiem czy to mankament, ale zdjęcia w artykułach trzeba (przynajmniej u mnie ) otwierać każde z osobna - nie wyskakują te strzałki do przechodzenia między nim (piszę jak pokręcony - nie umiem lepiej wytłumaczyć ;/ )
Autor cytatu: MROOVps. nie wiem czy to mankament, ale zdjęcia w artykułach trzeba (przynajmniej u mnie ) otwierać każde z osobna - nie wyskakują te strzałki do przechodzenia między nim (piszę jak pokręcony - nie umiem lepiej wytłumaczyć ;/ )
Trzeba, trzeba... i nie spodziewał bym się by to w najbliższym czasie się zmieniło.
Nie próbowaliśmy się wypozycjonować pod jakieś "ogólne" hasło, czy zwrot. Raczej stawiamy na pozycjonowanie pod konkretne rzeczy opisane na stronie (np. Partizan SPOSN).
Nie wiedziałem gdzie to wpisać i wpiszę tu bo to odnośnie front pejdża :).Opisując Berkuta-M napisane jest ,że to poprawiona wersja berkuta ale brak danych o poprzedniku.Ja miałem tego ''zwykłego'' berkuta.
różnice :
Bluza: brak pagonów,brak dolnych kieszeni ,brak wewnętrznej kieszeni
Spodnie: Brak rozporka na guziki i metalowego haczyka
i ogólnie wszystkie kieszenie zapina się na dwa guziki a nie jak w M na trzy.
Ogólnie Berkut przypominał bardziej Maskałat grubszą wersją KZM tej samej firmy.Chodzi mi o sznurek w pasie tak jak w KZM brak dolnych kieszeni w bluzie brak pagonów i brak kieszeni wewnętrznej no i jeszcze ilość guzików zapinających kieszenie.Myślę ,że właśnie dlatego wprowadzono zmiany aby Berkut nabrał własnego ''charakteru'' i był bardziej odróżnialny.Bo krojem oba Berkut i Berkut-M nie różnią się w ogóle.
Myślałem ,że lepiej wzbogacić treść artykułu niż robić jakieś dopiski.Wtedy był by wartościowszy znaczy w bez żadnych niedomówień.Ale jak Kazik wolisz mogę się dopisać na dole.
Wydaje mi się, że lepiej jednak dodać komentarz, gdyż komentarze tak na prawdę są integralną częścią artykułu (vide opis Fina na forum) i zazwyczaj wiele można się z nich dowiedzieć.
No i jest to dla nas wygodniejsze niż mała reedycja artykułu ;)
PS. Był mały błąd przy dodawaniu komentarzy, ale go poprawiłem.
Tak jak już pisałem. Fajny artykulik.
Chyba sobie jednego Bakelitka strzelę na czarno. Tylko muszę zastanowić się nad stemplem odbioru.
Jak to właściwie z nimi jest? Ile średnio ich jest i czemu jest tak dużo różnych? Każdy magazyn/jednostka ma swój stempel?
Edit:Przy okazji zauważyłem ,że pojawiły się recenzje zaczerpnięte ze strony zaporożca.Proponuję dalej iść tym śladem i dodać resztę recenzji np.Gorki-E czy KLMK. http://www.zaporozec.net/review
No i w zakładce o maskałatach brakuje jeszcze recenzji KZS.
Opis Partizana jest bardzo stary i czeka na aktualizację (podobnie jak opis KZSa, Smersza, Afganki, Stanika typu 2 itd.).
Teksty z zaporożca mamy jeden, gdyż był także opublikowany na forum. Ale pewnie nie wzgardzimy (prawie) żadnym tekstem, ale to już do ustalenia między nami, a autorami danych tekstów.
A po lewej też. Trochę głupio, bo połowę ekranu zajmuje pustka (a prawa strona wygląda jak ucięta). Wolałbym osobiście po staremu, no chyba że chcecie coś wrzucić w te dziury.