Jasne, nie ma problemu. Jeśli chodzi o wymiary to nie ukrywam że robiłem je "na oko" po prostu porónując proporcjami wymiary maski cyklopa z moją maską jeszcze wtedy ze szparą. Wymiary wizjera który widzisz na zdjęciu mierzyłem metrem krawieckim , tak aby przylegał do maski. Prosz bardzo
@Kakaroth - powiedz mi proszę jakich granatów używasz do swojej gp 30 ? Bo dorwałem ostatnio 6 letnie gp30 , prawdopodobnie ACM. Podobno wchodzą do niego nawet granaty od M203? (Jeśli offtop to bardzo przepraszam)
Moje GP30 to ACM, ale korzystam ze standardowych granatów 40mm do M203, konkretnie King Armsów. Przymierzam się do TAGów jak tylko Dex wprowadzi u siebie :) Tak, wiem, że są już na GF, ale cena Dexa jednak dużo bardziej zachęcająca... oby tylko przyszły po wypłacie :P
Dzięki, jak mówiłem mieliśmy zamiar robić to samo. Zaoszczędziłeś nam trochę czasu! Jakbyś jeszcze mógł pomierzyć wymiary otworu od zewnętrznych krawędzi przyłbicy to już byłoby zupełnie super :)
@az ,maskę odzyskam w poniedziałek, tak więc wtedy podam Ci wymiary. Pytanko może lekko offtopowe, ale czy ktoś ma może pomysł z jakiej uszczelki , albo czym zastąpić czarną gumę dookoła wizjera w cyklopie ?
Poszukaj w częściach samochodowych, u mnie w mieście maja taki specjalistyczny sklep. Chyba w alfie widziałem coś podobnego na drzwiach tam gdzie możesz sąsiadowi wypłacić swoimi.
Albo można pokombinować ze zrobieniem formy dopasowując szybkę i blachę przyłbicy i zrobieniem odlewu z jakiegoś tworzywa. Bo z tą uszczelką to by było ok gdyby nie to że ta ramka ma specyficzne wcięcie i aż tak mocno nie odstaje nad blachę. Tutaj ładnie to widać: http://img842.imageshack.us/img842/3109/maska1helmet1shvisor800.jpg Poza tym nie sądzę by udało się znaleźć aż tak grubą i szeroką uszczelkę.
Autor cytatu: az12121Albo można pokombinować ze zrobieniem formy dopasowując szybkę i blachę przyłbicy i zrobieniem odlewu z jakiegoś tworzywa. Bo z tą uszczelką to by było ok gdyby nie to że ta ramka ma specyficzne wcięcie i aż tak mocno nie odstaje nad blachę. Tutaj ładnie to widać: http://img842.imageshack.us/img842/3109/maska1helmet1shvisor800.jpg Poza tym nie sądzę by udało się znaleźć aż tak grubą i szeroką uszczelkę.
Też wezmę to pod uwagę :) Dzięki za wszystkie pomysły mg i czeburaszka , myślę że w poniedziałek sprawa powinna się rozstrzygnąć :). Jak tylko skończę cyklopa wrzucę fotki :)!
@Az, podaję wymiary :) ( 12 cm od brzegu wizjera do końca przyłbicy). Tak się zastanawiam czy nie jest lekko za duży , ale jak dojdzie guma to troszkę zasłoni wizjer, więc chyba powinno być ok. Fotka
Heja
Zauważyłem na fotkach z google oraz waszego forum przerobione tuningowane wizualnie ak 74 i o to moje pytanie.
Czy da radę podpasować częsci z innych AK do mojej cm 048? i jakich ak :)
Chodzi mi głownie o Elementy z drewna oraz chwyt pistoletowy zamieniane inne? Niżej podaje zdjęcia tych częsci oraz tych które mnie interesują.
Używam bateri lipo 2650 mah
Z góry dziekuje.