Wychodzi na to że karabin na zdjęciu to wz.88 Tantal.Można go poznać po charakterystycznej kolbie składanej na prawo.Kolbę charakteryzuje krutka oś oraz brak wzmocnienia zatrzasku.kolba jest prętowa typu niemieckiego.Jest to chyba najbardziej charakterystyczna rzecz w tym karabinku.
SPECNAZ musze Cię zmartwić - kolba jaką widac na zdjęciu jest charakterystyczna ale jedynia dla wersji rumuńskich. Widać to właśnie po sposobie mocowania prętu kolby.
Mam w domu kolby od Tanatali i od wersji NRD-owskich i o ile o ich wzajemnym podobieństwie można mówic to już wresja rumuńska to zupełnie inna bajka.
Zwracam ponadto uwagę, na przełacznik rodzaju ognia/bezpiecznik - (AK-owski) oraz AKM-owe: podstawę muszki i kompensator podrzutu. Magazynek jest na 7,62
No nie wiem czy to jest czapka czołgisty. Jak dla mnie to nie ma podłączenia do radiosystemu. A to wyklucza iż była UŻYWANA W TANKOWYCH WOJSKACH!!! Najwyżej w rakietnych!!
No nie do końca wygląda to na lotnicze.
Lotnicze ShL występują w wersjach zwykłych, zimowych i tropikalnych. Ale mają - wbudowane słuchawki, stabilizator do hełmu i podpiętą instalację. Ato coś nie ma żadnej z tych rzeczy. I nie wygląda dla mnie na coś lotniczego. Nie używano dodatkowych ocieplaczy pod hełm na już założony na głowę podszlemik.
W tle jest prezydent Gruzji, być może jest to Hamerykański trep w Gruzji.
A PK, możliwe że jakaś Gruzińska modyfikacja, albo żołnierz sam sobie dokupił, w Ameryce jest pełno takich "konwersji". Może jeżeli chroni prezydenta ma taką możliwość, albo to jakieś PMC.
http://www.youtube.com/watch?v=F9klJLTeaLY
1:32 - podwodniak z pistoletem, sądząc po kształcie i budowie to jest to pistolet podwodny, a w 3 numerze "Broni i amunicji" nic nie ma o nim wspomniane.
Wie ktoś coś?