Ten tokarz to jakiś "wybitny" fachowiec .Może opisze na forum jak się wierci owalne otwory. Gwintowanie takich to czysta przyjemność a efekty to ...
Farba na wzór schnie już dwa dni i dalej się lepi do palca.
Po przejrzeniu palety farb okazało sie ze jest to standardowy kolor nazywany Rusian Army.
0,5l podkładu + 0,30l farby + 0,15l utwardzacza + 0,25l rozcieńczalnika = ok 70zł.
Krzychu - ile w końcu pomalowałeś wyszło tych granatów do malowania? Bo najlepiej koszta byłoby podzielić zależnie od ilości granatów (+ koszt gwintowania jeśli ktoś miał gwintowane u Ciebie), żeby nie było, że osoba z 2 granatami płaci tyle samo co ten z 8mioma.
Zapodkładowane.Trzeba jeszcze poszpachlować szpary przy sękach i przeszlifować .
Razem jest 47 .Musiałem dokupić "zmatowiacz" za 8zł i razem wyszło 75zł.
Za sztukę wychodzi 1,60zł.
Łopryskane! Zimno i ciemno ale jakoś udało się zakonczyć pracę .Jak lakier się utwardzi to będę dzielił i rozdawał.
Razem wyszło 52szt i kasuję po 1,45.
Ja moje proszę bez pieczątek.
I jak z tym kasowaniem? Na Modlinie czy jakieś przelewy?
edycja:
Moje 8 sztuk nie mają gwintów. Wchodzą pięknie na "wcisk" - dodatkowo w "gwintach" są cyferki od 1-8 pisakiem czarnym. W każdym razie 8 sztuk bez "pieczątek".
..bajzel się z tym zrobił bo nie wiem teraz od kogo ile dostałem. Kazik z Grzesiem przytargali karton a teraz nie czaje ile tam tego było i od kogo.
Kasa przy odbiorze. Ali nie bardzo się pali by targać pociągiem na Modlin cały zestaw. Trza coś wydumać.
Granatów, które ja podrzuciłem to granaty należące do:
- Potfora (8)
- Kamila (6)
- Yakarova (8, te niegwintowane)
- mnie (8)
Ale mogę się mylić, co do cudzych granatów, bo gdzieś podziałem karteczkę z zapisanymi wszystkimi liczbami (a była nieco inna niż te podliczone na pierwszej stronie tematu). Jeśli się zgadza, to przy najbliższej okazji zapłacę za wszystkie i później porozliczam się z poszczególnymi właścicielami.
Hmmm...
Potfur miał tyle samo granatów co Kazik. Więc tutaj sprawa jest prosta.
Ale.. to mi się kojarzy z: Potfur miał tyle samo granatów co Kazik, kamil miał o dwa granaty mniej, Yakarov miał połowę tego co Potfur i Kazik razem wzięci. Ile granatów miał Kamil jeśli w kartonie było 30 granatów. :D
Ja dalem 4 moje - kazdy mial w srodku gwintu zrobione 4 kreski markerem niebieskim ;) i moje byly juz nagwintowane, do tego mialy rozne kolory. odbiore osobiscie - jesli moglbys krzychu zostawic w sklepie...
These grenades were actually made by a guy, who usually does wooden furniture parts and ufortunately he isn't a member here and I doubt anybody has any contact with him anymore. Still assuming we had, there would have to be a bigger order, because the last time they were made it was a batch of around 40-50 grenades.
Of course there could be some people who might want to sell their grenades, but to be honest I guess they would already contact you. Sorry we couldn't be of too helpful.