VFC rdzewieje - stal, ot co - nie potrzebny większy deszcz. Mi się zdarzało że nawet po deszczowej nocy, karabinek w namiocie miał już rdzawy nalot.
Po powrocie w domowe pielesze, trzeba było przetrzeć WD40 i wsio ładnie do dziś.
A mój AKS-74 Boyi był dosyć mocna "zrypany" Miałem go przez rok i nie widziałem nawet lekkiego nalotu rdzy.
Edit: A nigdy go nie oszczędzałem bo nie raz w śniegu leżał albo cały mokry po akcji.
rdze to nawet jak nie masz wd40 to wystarczy jakimś olejem np, weź z garażu olej silnikowy, kapnij troszkę na szmatkę i wetrzyj :)
a jak nie chcesz potem takiego tłustego korpusu to spróbuj niezawodnego odrdzewiacza, czyli Coca-Coli :P
Ogółem chciałbym, żeby mi karabin zaczął wreszcie rdzewieć, ale świeżo malowany po poprawkach jest...
kiedys spodobalo mi sie to to zdj i postanowilem zrobic podobnie (;
Я отпущу грехи твоя. = ja odpuszczu grehi tvoju (tlumaczyc nie trzeba)
moje:
z poczatku samo grzebanie cyrklem dawalo efekt widoczny tylko pod swiatlem, wiec uzylem bialej farbki citadel'a i nadmiar przecieralem recznikiem papierowym, farbka dobrze sie trzyma bo nawet pod woda z mydlem szczotkujac nie zejdzie ani odrobina (;
bari spójrz na samą górę tej strony i spójrz na posty yakarov'a- wniosek nasuwa się sam.
Pewnie jakbyś się uparł i dał to do warsztatu to może, ale to raczej ciężka sprawa...
@Bari.
Pasuje bardzo dobrze. Jest węższa ale pasuje. Są małe różnice w wymiarach ale siedzi dobrze i nie ma problemów.
Jedynie średnica obejmy lufy może wymagać lekkiego podrobienia.
Brawo Szoti , sam o czymś takim myślałem (tyle tylko ,że na magazynku od repliki lub kolbie) ale jak widać mnie uprzedzono. ;p
Muszę pomyśleć nad własnym wzorem lub innym bajerem. Może ktoś ma pomysł na jakieś ciekawe hasło na kolbę? ;p
comradeSzoti - możesz wstawić pierwsze zdjęcie w wyższej rozdzielczości, coś koło 1440*900 albo 1280*1024? Na tapetę na komputerze bym sobie ustawił. ;)
Autor cytatu: Grygorij GermowcomradeSzoti - możesz wstawić pierwsze zdjęcie w wyższej rozdzielczości, coś koło 1440*900 albo 1280*1024? Na tapetę na komputerze bym sobie ustawił. ;)