Ładny akms i w sumie to nie radziłbym Ci go specjalnie wycierać bo potem nie wyjdzie i... a z czasem sam się powinien zetrzeć i to w sposób, który nie będzie go szpecił.
Mam problemik:
W którą stronę (do góry, czy do dołu) wybija się pin mocujący kolbę ramową w BOYIu? Próbowałem w obie strony, ale skurczybyk ani drgnie, a nie chciałbym go rozklepać, żeby później nie bawić się w wiercenie...
Jako, że mój projekt AKs-74 full steel gbb z zewnętrznego punktu widzenia dobiega końca mam 2 pytania:
1-czy jedno opakowanie oksydy w paście nu-black(25gram) wystarczy na oksydowanie całego korpusu(wewnątrz i na zewnątrz), składanej kolby, podstawy muszki, kolanka rury gazowej, obsady łoża, zamka w systemie ghk i pokrywy komory?
2-O ile krótsza jest ostra pokrywa komory zamkowej od ASG?
Z góry dziękuję z pomoc i pozdrawiam.
Małe pytanko dla znawców,
czy tylną część ostrej rury gazowej(ta co wchodzi w podstawą szczerbinki) np. AKM się odkręca?
Jeśli nie to jak zdejmuję się nakładkę?
Mam dość upierdliwy problem związany z tą sprawą a nie chciałbym czegoś porozwalać.
szczerze to wolalbym juz kamieniami rzucac niz z czegos takiego nawalac
Autor cytatu: systema
czy tylną część ostrej rury gazowej(ta co wchodzi w podstawą szczerbinki) np. AKM się odkręca?
Jeśli nie to jak zdejmuję się nakładkę?
Nie, jest punktowo "zespawana"? z rurą
jak zdjasc? klik
heh, może ja jestem jakiś nieudolny ale prędzej bym sobie palce w ten sposób połamał ;]
wkręcasz przez deseczki pionowo w imadło <tyłem do góry> tak aby nie uszkodzić nakładki, potem płaskim kluczem w miejsce które wchodzi w podstawę szczerbinki i wio... o 180 st.
jesli nakladka jest fabrycznie nowa to ma nadmiar drewna ktory trzeba zlikwidowac pilnikiem. tez mi z poczatku nie chcialo za nic wejsc ale po tym zabiegu bez problemu golymi rekoma, po co sie bawic imadlem i kluczem
W końcu mogę się pochwalić wszystkimi swoimi maluchami.
Z własnych uwag to:
- Muszę wymienić drewna w AKMS (no chyba ,że nie są aż taki złe jak mi się wydaje) i w AKS-74U (wolałbym nie wentylowane - wolałbym ,żeby wyglądał na nowszą partię)
- Żeby nie było to nie są ostre bakelity 5,45
No i czekam na jakieś uwagi - co by tu zmienić/poprawić?
-
Jakieś takie 'nowe' są... za mało obite.
Przyciąć chwyt suwadła w SU ... niestety, o ile nie pamiętam, jeśli ma być 'nowszy' to czarny chwyt może zostać, w innym wypadku - śliwkowy.
Powybijać / wydrapać numery (jeśli wybijać to wybijakami rozmiaru 4)
@Potfur: Chwyt suwadła jest przycięty. Ma teraz może 2/3 pierwotnej długości.
@MW-750: Chwyty pistoletowy w AKMS będę próbował "bakelitować".
@Kazik: Kazik , okładzin nie wymieniałem , są po prostu zniszczone , wyblakłe itp. Nie wiem czemu tak dobrze wyglądają.
AKSU jeszcze nie postarzyłem , natomiast w AKS chcę wytrzeć bardziej krawędzie i rogi - ale tylko delikatnie.