Ja mam pytanie co do "seta" pod MWD. Co do munduru to jestem rozerwany pomiędzy Kamyszem a Izłomem, ale chodzi mi bardziej o kamizelkę/system nośny. Nie za bardzo wiem co MWD ma charakterystycznego na wyposażeniu u siebie i nie znam się kompletnie na rosyjskich kamizelkach taktycznych czy innych systemach nośnych.
Obecnie można dostać trochę prostsze, ale również używane wersje Tarzanka. Jeśli chciałbyś dokładnie taką wersję to mój znajomy ma taką, może będzie chciał się pozbyć.
BTW, propsy za wybór klimatu ;) MWD z operacji AT w Dagestanie to jeden z moich ulubionych.
Sprawiłem sobie replikę AK, więc teraz pasuje zrobić jakąś lekką stylizację na Rosję ;)
Rzecz ma się sprawdzać na niedzielnych strzelaniach, więc potrzebuję nosić tylko kilka low-capów, worek z kulkami, szybkoładowarkę. Do tego jakaś kieszeń na Snickersa, portfel, klucze, telefon i jazda.
Na przyszłość pewnie worek zrzutowy (ew. magazynki w bluzę), ładownica na radio i kabura na klamkę. Może kiedyś plecak/nadupnik na wodę i jedzenie, jeśli się wybiorę na jakieś większe imprezy.
Nie celuję w rekonstrukcję, nie musi być lansiarsko - ma być jak najtaniej, wygodnie, funkcjonalnie, i nie po amerykańsku ;)
Myślałem o takich dwóch rzeczach + jakiś kapelusz albo bandana: http://www.frontowiec.com/index.php?p3153,mundur-wz-88-03-flora http://www.redzone.com.pl/p303,kamizelka-lifczik-m14-kamuflaz-flora.html
albo to http://www.redzone.com.pl/p30,kamizelka-pas-a-lifczik-replika.html
Taka kamizelka się nada czy może lepiej szukać oryginalnej? Nie pogubię magazynków?
W grę wchodzą też używki.
A gdybym się uparł na mundur we florze, to jaka kamizelka do niego by pasowała? :) Może właśnie WSR? (to jest butan, tak?) Na Redzone mają spory wybór.
Lifczik, nieważne czy kopia czy oryginał (mam akurat kontrakt Sssr), ma to do siebie, że używając magazynków kal 7,62 da się je pogubić. Z magazynkami 5,45 trochę lepiej to wygląda, bo nie są tak zagięte i stabilniej siedzą pod klapą.
Tak czy inaczej nie polecam zakupu lifczika komuś, kto nie robi reko wojsk FR z wczesnych lat 90 i z tego powodu byłby ograniczony do tej kamizelki. Moim zdaniem lepiej dopłacić i kupić coś nowszego z bardziej przemyślanymi ładownicami.
Obawiam się, że wszystko nowsze (chyba że ustrzelę okazję na komisie) jest nie na moją kieszeń ;) Ew. jakieś M22, ale nie wiem czy mi wystarczą 4 ładownice, a mid-capów nie chcę. W Żuku braknie mi kieszeni na drobiazgi, których nie chcę zostawiac na respie - portfel itp. Może mimo wszystko zostanę przy lifcziku z RedZone, ale podejdę do ciotki krawcowej i doszyje mi takie gumy jak w otwartych ładownicach.
Da się na tym forum pisać PW?
kukunamuniu teraz lifczik w dobrym stanie to wydatek rzędu 250-300zł, o ile w ogóle go znajdziesz. Jak potrzebujesz go tylko do asg to chyba lepiej dozbierać do czegoś lepszego.
Witam. Czy w Osetii wojska FR używały karabinów SWDS? Szukam zdjęć, ponieważ planuję stylizację ASG i znajduję fotki tylko z SWD. W planach miałem zakup munduru we florze, bo jedyny taki na mój rozmiar znalazłem, ale problem mam ze znalezieniem pierwowzoru. Replikę mam już więc jestem dość mocno ograniczony :(
Autor cytatu: mnak24Witam. Czy w Osetii wojska FR używały karabinów SWDS? Szukam zdjęć, ponieważ planuję stylizację ASG i znajduję fotki tylko z SWD. W planach miałem zakup munduru we florze, bo jedyny taki na mój rozmiar znalazłem, ale problem mam ze znalezieniem pierwowzoru. Replikę mam już więc jestem dość mocno ograniczony :(
Autor cytatu: UberWitam
ile jest wart oliwkowy chicom (chiński) w stanie magazynowym?
Biorąc pod uwagę, że jest to produkt kolekcjonerski, to tak naprawdę tyle ile jesteś w stanie za niego zapłacić.
Chyba, że potrzebujesz pewnej kwoty, żeby usprawiedliwić zakup i cieszyć się, że nie "przepłaciłeś".