Jako, że replika Defa 2 była dość lekka - człowiek naciurał się w pełnej balistyce i wrażenia były jakby inne, to i twarde wkłady by się jednak przydały. Rozwiązanie właściwie samo się znalazło, a raczej mechanik z arkuszem blachy 3mm i chwilowym bezrobociem.
Za małą przysługę - 4 stalowe płytki do Defa. Doprawione dodatkowo masą antykorozyjną i niewielką ilością izolki Grubość ok 6-7 mm. Rozwiązanie pewnie do czasu aż dorwę bardziej dokładne wkłady.
Zrobiło się znowu mniej komfortowo i tak jakby - sztywno. Ale taki właśnie był zamysł.
Aktualnie pracuję jeszcze nad nadaniem im właściwiej krzywizny ale domowe sposoby już nie wchodzą w grę.
Rurę gazową, nakładkę na rurę gazową i łoże wymieniłem na ostre :)
Jeszcze zostało mi dorwać przybornik (olejarkę mam), orginalną kolbę i szczerbinkę, wtedy będę hapi.
Szukam jakiejś fajnej, materiałowej, chropowatej taśmy samoprzylepnej coby trochę poowijać gdzieniegdzie Arctic Warfare'a.
Ktoś jest w stanie coś polecić?
Googlałem "taśma materiałowa zielona", ale wyniki są dupne. Kiedyś na wumagu ktoś pokazywał kałacha (74M) tak oblepionego, ale to dawno było i trudno namierzyć.
Ja dwie kolby od orginału miałem. Wszystkie od Yunkera, teraz dzięki kumplowi (Hubson :3), mam jedną z tych nowszych. Trzeba czatować na allegro. Jak ktoś sprzedaje yunka, trzeba się zapytać, czy nie chce sprzedać kolby oddzielnie.
Szukam szyn do akmsa,przeszukalem większość sklepów nic nie ma.. Mogą być nawet ersoftowe ale aby pasowały do ostrego..Jest szansa aby gdzieś dostać? Czy zostało ściąganie zza granicy?
Autor cytatu: PotfurPanowie, potrzebne mi zdjęcia poglądowe Wałów z ładownicami na kolbie.
Szukam i szukam i g. znajduję (no dobra, coś tam znajduję ale to mało).
PS. U Kardena znalazłem takie coś co to za pouch? (jeżeli ktoś go ma na handel to już w ogóle super)