Napisałem, ale skasowałeś.... I napisałem tylko o produkcie - to moi adwersarze weszli z emocjami, uczuciami i całą resztą.
Może w takim razie zróbmy test porównawczy Gorek 3: SSO vs VSO vs DSO, włacznie z testami grubości materiału, jakością wykończenia, testem przemakalności i spieralności itp., oraz oczywiście z porównaniem cen...
Jeśli twój komentarz był merytoryczny, to przepraszam - jak się ludzie rozkręcają (a raczej jak ja się rozkręcę z kasowaniem), to czasami kasuję za dużo.
Pomysł na test mi się podoba, ja bardzo chętnie bym coś takiego zrobił (z resztą rozmawialiśmy już o moim zainteresowaniu DSO).
Z wielką chęcią przekaże nieodpłatnie 2 gorki VSO lub 2 Partizany do testów porównawczych zarówno z Gorką DSO BSO CSO i SSO czy z Partizanem dowolnej produkcji pod warunkiem że kolega z Frontowca zrobi podobnie.
Również proponuję porównanie pozostałych wyrobów w tym zmodernizowanego SMIERSZA ,Jaggiera, Plecaków 60 i 30 litrowych , Kobry vs Smiersz molle.
Jak rozumiem osobą odpowiedzialną za testy będzie Kazik jako mąż zaufania.Wnioski z testów zostaną opublikowane na łamach niniejszego forum.
Nareszcie jakaś konstruktywna inicjatywa kolego Konradzie.Tak trzymać.
Jednocześnie informuję, iż wszystkie krytyczne uwagi od naszych klientów są na bieżąco uwzględniane w procesie produkcyjnym.
Kiedyś Water pytał o KOBRĘ -1 i nasze produkty w armii no to tu ma parę fotek. Na tej i kolejnych stronach.Jeśli ktoś ma chęć może pooglądać wszystkie.Chłopaki chyba nie idą na ryby.
Niektórzy nie są w stanie pojąć najprostszych faktów i wszystko i tak zinterpretują po swojemu....
1. Zdjęcia są z sierpnia 2013 - a Dex chwalił się już w grudniu 2012, że to produkty "Specnaz Rosja" i Armia oraz Struktury Siłowe FR
2. Dwóch gości na ćwiczeniach na placu w jednostce moim zdaniem jeszcze o niczym nie świadczy - nasze Wojsko też dostaje różne rzeczy do testowania i to że pojawią się zdjęcia z placu w jednostce nie świadczy jeszcze o tym że Armia tego używa (były już np. zdjęcia naszych żołnierzy w Cyfrowej Panterze i na zdjęciach z placu się skończyło...)
3. To ciągle są żołnierze REPUBLIKI BIAŁORUŚ, a nie Federacji Rosyjskiej.
4. Jakość widać w załączniku - chyba coś słabo było przyszyte, bo się trochę popruło...... Chyba jednak nie zaliczy testów Armii Białorusi....
Bu ha ha ha - dokładnie takiego wpisu się spodziewałem.
1. BRAK ODPOWIEDZI NA PRZYJĘTĄ PROPOZYCJE TESTÓW PORÓWNAWCZYCH i ATAK bo przecież wiem co zamieszczam i jakie foty hi hi:)
Autor cytatu: Konrad "Owca"Jakość widać w załączniku - chyba coś słabo było przyszyte, bo się trochę popruło......
Otóż zwracam uwagę że część oporządzenia jest przekazywana użytkownikom po ekstremalnych próbach zniszczeniowych mających na celu symulację wieloletniego użytkowania w warunkach wojennych ( odłamki ,drut kolczasty, nadpalenia, porozrywania itd itp)
Czerwone kółeczko trzeba w zuuupeeełnie innym miejscu zakreślić.
Autor cytatu: Konrad "Owca"Dwóch gości na ćwiczeniach na placu w jednostce moim zdaniem jeszcze o niczym nie świadczy
Dwóch pewnie nie.Ale ci co z ryb wrócili i naszło ich na śpiewanie o wyższości muchówki nad spławikiem pewnie świadczą o tym że Niemen to rybna rzeka, a koło jest kwadratowe
Niektórych nic nie przekona że białe jest białe a czarne jest czarne. Niewygodny dowód przytoczony przez Ciebie został całkowicie pominięty - wykreowano nową rzeczywistość, w której VSO istniało od początku wszechświata i zrobiło wszystko.
2. Zwolennicy "bicia piany" zdążyli sobie już ją nabić - niektórzy zdążyli nawet kilka razy, nie czekając nawet na moją odpowiedź.
3. TEST porównawczy to był mój pomysł i nie odżegnuję się od niego. Chociaż nie jestem producentem ani nawet dystrybutorem SSO czy DSO przekażę Kazikowi Gorki do testu. Dex - daj z 5 kompletów, żeby dotrwały do końca testu i nie zapomnij powycinać dziurek na guziki... Uczciwe było by przekazanie egzemplarzy z seryjnej produkcji (ja nie mam innego wyjścia, bo to nie ja robię), ale nawet nie liczę na takie podejście do sprawy.
4. "MIOZGA" to została osiągnięta przy prezentacji siedziby i Pani Generalnej Prezes Zarządu VSO..... Nie mówiąc już o "odezwie" tejże Pani Dyrektor napisanej z błędami ortograficznymi i składniowymi.... Tego raczej nic nie przebije.
5. Jeśli już ktoś chwali się zdjęciami z "testów zderzeniowych", to podaje informację, że są to testy zderzeniowe, a nie "nasz najnowszy, zajebisty produkt". Ale czego się spodziewać - cała strategia marketingowa opiera się na pisaniu półprawd i generowaniu niedopowiedzeń....
6. Żeby zastosować przeciwko mnie moją taktykę "wykazanie chłytów socjologicznych" trzeba mieć trochę wiedzy naukowej na ten temat, a nie tylko "jedziem na krzywy ryj - nie wiem jak to się nazywa, z czego wynika ani na czym polega, ale jak małpka umiem użyć"...
7.
Autor cytatu: dextera koło jest kwadratowe
I nic Cię nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne.
Proponuję zmienić profesję-chyba stanowisko GŁÓWNEGO SOCJOLOGA RP jest jeszcze wakatem :).
Białe i czarne to pojęcia względne - jest kilkaset odcieni bieli jak i czerni. Dla precyzji czerń absolutna nie istnieje w naszym świecie. Zawsze część światła zostaje odbita i w związku z tym możemy widzieć ,,czerń,,. Może i z socjologii trója ale fizyka pała.
No jeśli już tak jedziemy to u ciebie ,, mniej niż zero,, powiem wprost zero absolutne 0 K to jest -273.15 C o czym świadczy odpowiedz na post watera w twoim temacie. Zero bezwzględne humoru i samoironii :)
Roznice sa drobiazgach,typu wykonczenia,klamry,ciut inna ladownica na medpak np,
Oczywiscie koszernosc...
Dla airsoftowca bez znaczenia,jesli nie odwzrowywuje scisle konkret jednoski ,czy czasu dzialania rosyjskich jednostek
Uzytkownosc,wytrzymalosc,ladownosc i system ladownic niemal identyczny
Zreszta porownanie z fotkami robil MG ,tu na forum
Jezeli jestes fanem klmatu koszernego to tylko SSO,jezeli nie i chcesz zostawic pare zeta na cos innego,bierz VSO jako alternatywe/ zamiennik/ rekonstrukcje SSO:)
Ja polecam jak najbardziej,sprzedalem smersze z vso i sso ,nikt nie narzeka ani na tych ani na tamtych;)