Ładnie, gratulacje dla tokarza i jego kierownika yakarov'a !!!
Jako ze to drewno nie można było już zrobi cieńszego rantu łączącego połówki (oryginału) ale i tak jest dobrze.
gniazdo pod zapalnik ustaliliśmy na 13mm jako ze UZRGM ma średnice na gwincie 14,5-15mm jest mały zapas by zapalnik nie wylatał.
Technika zanocowania zapału- dowolna:
- można na "chama" wkręcić i gwint zostanie dotłoczony w korpusie,
- można się pobawić w nagwintowanie,
- może ktoś ma inny patent :)
Kwestia zapalników a raczej jego korpusu:
- obowiązkowo na występy w plenerze wyjąc/ściąć iglice
- jak ktoś zaopatrzył się w UZRGM-y z resztkami opóźniacza i detonatora, wykręcie (w prawo) i wyjeb... .
Kwestia dźwigni spustowej:
Jako ze dla RGD-5 przewidywano zapalnik typu UZRGM-2 by być "koszerni" (oj nie polityczne to określenie :) ) trzeba się trochę napracować.
Pisać nie ma co pokaże obrazki he he
To z UZRGM-em nie ma nic wspólnego - no poza dźwignia z orginałka he he
Pacjent nawet nazwy sprzedawanego przez siebie "artykułu" poprawnie nie napisał :)
Niestety nie potwierdził mi marys i helgrind mimo to zamawiam ich 7 sztuk też. Najwyżej będzie więcej dla kogoś albo dla mnie ;) Zamawiam bo znowu mi się w Ikea wpierniczy w kolejkę i się przeciągnie itd...Więcej zamówień nie przyjmuje. Na razie przynajmniej.
Zapalniki po około 10 zł? Takie jak na moim zdjęciu pierwszy z lewej. Szaro pomalowane i biała łyżka (farba łatwo schodzi). 3 i 4 od lewej to te same, tyle że z poprawioną łyżką i wyczyszczone z farby.
Jacyś chętni? Może będzie taniej.
RGD-5 będą w okolicach czwartku gotowe do wysłania. Wyszło 220 zł z przesyłką. Czyli wychodzi 59 granatów po 3.72 za sztukę.
Teraz kwestia dogadania co do wysyłki/malowania/płacenia.
saperski maluje swoje sam.
Ja maluje swoje sam.
Mogę wysłać do wszystkich ale najlepiej dogadajcie się co i jak między sobą, jak wygodniej.
Na rękę jest dla mnie wysłanie paczki do kazika.
Co do płatności to będę informował w przyszłym tygodniu jak już podzielimy co do kogo wysłać - doliczymy koszty wysyłki.
Niestety nie podejmę się malowania całości bo sezon mi się zaczął wcześniej i będę miał dużo pracy.
poprosiłbym o maile do mnie tych, którzy mają zamiar zapłacić ;-) w odpowiedzi dostaniecie moje dane bankowoadresowe. Jeśli będziecie wpłacać np. grupowo w celu zaoszczędzenia kosztów to też z zaznaczeniem kto płaci za kogo itp.
Wszystko jednym słowem idzie do kazika raczej...chyba.
huzar, ZibiD nie obiecuje ale myślę, że + 5 sztuk nie powinno być problemem. Dam wam jeszcze znać.
co do malowania to montany i molotowy się nie nadają....