Autor cytatu: gadzinkaImo metalowy mag byłby bardziej koszerny. ;)
No ten magazynek jest koszerny ;-) w ch.j Bakelit z Tuły.
Mogłem podczepić także koszerny aluminiowy...ale mi się nie chciało. Albo się nie znam ;-)
Chwyt "bakelitowy" jest ale powiedzmy w warsztacie ;-) tak samo jak sklejkowy. Poza tym rano idę postrzelać i musi być tak jak jest.
Znajdź mi takie śrubki !
A i szukam trytu na muszkę do AKM.
Edytka:
A tak w ogóle to ja pokazuje szynę a Wy mi tu o chwycie. A ilu z was ma bakelitowy albo drewniany mądrale ;-) ?
Towarzysze, już doszliśmy do tego że się nie znam ( xD ) , to bez wstydu mogę się zapytać, czym się różni ta szyna od tej "normalnej" jaskółki, czy tam "motylka" od AK-74N?
Da się normalnie zamontować co się chce.
Taką szynę zrobiłem, bo jest prawidłowa do AKMN. W latach 60-70 takie coś było montowane. Oczywiście bardzo rzadko bo to tylko pod celowniki noktowizyjne.
Bardzo podobne były montowane w RPKN i AKMSN.
@ gadzinka z tym nieznaniem to był "sarkazmożart" ;-) nie obruszaj się.
Autor cytatu: SoP-PeLTrudno to jednoznacznie powiedzieć... zwłaszcza, że to ja jestem autorem tej szyny;P
Nie całej, nie całej. Ale twój wkład jest dość znaczny i ważny. ;-). Mam nadzieję, że dokumentacja techniczna uległa zniszczeniu ;-).
Nie wiem gdzie spytać, więc pytam tu:
Raz w roku, z kumplami z AS robimy za obsługę na konwentach fantastyki. Pilnujemy porządku, pomagamy przenosić szpargały itp. Oczywiście robimy to w pełnym oporządzeniu i z giwerami (bez ammo i batek of course). W tym roku chcę dokleić do, włożonego w klamę, hi-cap'a oryginalny mag z trzema szt. zdekowanej amunicji. I to pojawia się problem: oryginalnego maga do 74ki nie mogę znaleźć, więc myślałem o magazynku od tantala. Magazynki te były wymienne z magami do 74, ale czy były takie same?
A ja z tego co pamiętam, to wymienne były... Z magami do AKM. :)
Dzisiaj wywaliłem szynę boczną, teraz jeszcze dziury czymś zapełnić i pomalować na czarno.
Ponownie pytam, teraz już konkretnie:
1. Jaką farbą pomalować okładziny oraz chwyt na śliwkę?
2. Jak malować?
(3. Jakim lakierem pomalować chwyt?)
Posiada ktoś bądź ma możliwość zrobienia rysunku technicznego drewnianego łoża i nakładki rury gazowej do AK-74? Razem z podaniem grubości i drewna, z którego wykonane są "deseczki" w sklejce?