Autor cytatu: echelon4 http://www.eksel.user.icpnet.pl/opowiadania/4miszmasz/czarnobyl10.php (zapachniało Stalkerem) :).
Autor cytatu: grigorija kiedy będą zdjęcia z sesji?
Koordynacją wyjazdów zajmujemy się hobbystycznie i robimy to w czasie wolnym od naszych codziennych obowiązków. Wyjazdy na Ukrainę, poznawanie nowych ludzi zainteresowanych tematem oraz przeżywanie nowych przygód z tym związanych sprawia nam niesamowitą przyjemność. Jednak nie możemy robić tego cały czas. Będziemy teraz koordynowali dwa wyjazdy do strefy dla specjalistów zajmujących się energetyką jądrową, które odbędą się najprawdopodobniej późnym latem i na jesieni. W tym samym czasie chcemy zrobić też wyprawę z przelotem nad strefą helikopterem. Jak widzisz nie za bardzo jest czas kiedy zrobić wyprawę wg. standardowego programu.
Możesz sobie pomyśleć - w takim razie wiosna 2010. W tym terminie jednak chcemy, aby doszła do skutku nasza wyprawa na Kosmodrom Bajkonur. Więc czasowo również może być trudno.
Oczywiście sytuacja może ulec zmianie i ten temat może zacząć wyglądać zupełnie inaczej, jednak tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Uczestników naszych wypraw już na starcie traktujemy jako równych sobie i chcemy być w porządku wobec nich, dlatego podajemy powyższe do informacji.
kamil kowalczyk
Witam
Pisałem już do Pana parę miesięcy temu, z zapytaniem o terminy wyjazdów na jesień (mam ze sobą grupę ok. 10 osób). W tym czasie jak widzę mocno się wam pozmieniał grafik. Czy na pewno nic już się nie uda wam zorganizować w tym roku? Na waszej stronie jest jeszcze napisane o wyjeździe z przelotem helikopterem. Czy jest to dostępne dla wszystkich uczestników, czy też to organizujecie dla jakiejś zamkniętej grupy? Jeśli nie, to ile coś takiego by kosztowało?
Pozdrawiam
Kamil Kowalczyk
Witam,
w terminie jesiennym organizujemy wyjazd dla naukowców i na tym koncentrujemy 100% naszej uwagi. Wyprawę z przelotem helikopterem też mamy na uwadze, ale przy tym dochodzą ograniczenia "urzędnicze", które uda nam się ominąć dopiero po tym jak wyjazd dla naukowców dojdzie do skutku. Na przelot mamy już 7 chętnych, a grupa jest ograniczona wielkością helikoptera do max. 15 osób, więc cała Wasza dziesiątka się nie zabierze. Cena nie będzie niska, ale ciężko to na dzień dzisiejszy oszacować. Chodzi głównie o cenę pozwolenia na przelot.
Tak czy owak, w sprawach ukraińskich, dynamika zmian jest dość duża. Na razie pewny jest wyjazd naukowców oraz wyjazd w lipcu. Jeżeli coś by się miało zmienić to na pewno z wyprzedzeniem poinformujemy o tym za pośrednictwem naszej listy mailingowej na którą możecie się zapisać na naszej stronie.
Jeżeli jesteście zainteresowani, możemy Wam pomóc zorganizować wyjazd tylko dla Waszej dziesiątki, wtedy pojedziecie sami. Zaznaczam jednak, że wyjdzie to dużo drożej niż wyjazd z nami większą grupą.
Pozdrawiam,
Paweł Mielczarek
strefazero.org
Autor cytatu: PotfurA mnie drażnicie...
Moja luba powiedziała, że puki nie zrobię potomka to żadnych 'fajnych' wyjazdów nie będzie :(