2 day trips are more for TV crews, photographers, journalist. There is still allot of room I can order a bus for up to 50 people. not a problem. I $50 deposit from everyone and then remaining the day of the tour in Euro's, US. Local. pounds , CC what ever suits you best.
Sergei
Powoli będę nas zgłaszał w takim razie. Ilu ludków mam wpisać?
Ja jestem na 100% chętny, jak będzie znany dokładny termin i koszt, to możliwe, że jacyś znajomi się jeszcze znajdą. Nie sądzę, by mieli na Ukrainie problem z zamianą małego autobusu na duży ;)
Mam jeszcze pytanko - jak z wizami?
No i czy szukamy jakiegoś noclegu w Kijowie czy ewentualnie przekimamy na dworcu?
Autor cytatu: grigorijJa jestem na 100% chętny, jak będzie znany dokładny termin i koszt
Termin - 11 października. Cena - 145$ bez dojazdu i spania. Ale pewnie wszystko na 100% dogra się dopiero po zabukowaniu miejsc.
Autor cytatu: grigorijMam jeszcze pytanko - jak z wizami?
Obywatele RP wjeżdżają na paszport (na granicy tylko dostajesz jakiś papierek wjazdowy na pdst. którego możesz przebywać na Ukrainie bez wizy 90 dni).
Autor cytatu: grigorijNo i czy szukamy jakiegoś noclegu w Kijowie czy ewentualnie przekimamy na dworcu?
No ja jestem za jakimś tanim hostelem czy czymś w tym guście, mam obawy przed spaniem na ukraińskim dworcu ;)
Dobra, liczę w takim razie: siebie, Kazika+1, Grześka, Marysia, Willarda, Echelona, Kałasza, Rickena czyli 9 osób i tyle zgłoszę przy rezerwacji. Jak ktoś się obudzi z jakimiś znajomymi czy coś, to go najwyżej później zgłoszę (nie powinno być problemu).
Mam pytanie: Czy ktoś mógłby zrobić przelew 50$ Visą, jako zaliczkę? Oczywiście wszyscy się na to wcześniej zrzucają. Po obecnym kursie, wychodzi 16zł na głowę przy 10 osobach. Niestety ostatnio miałem problemy z moją kartą (zżerała mi kasę na jakieś opłaty bankowe), więc wolę sobie odpuścić jakiekolwiek płatności przy jej pomocy.
Już nieważne, Grzesiek zrobił przelew :) Pamiętajcie żeby mu kasiorkę oddać.
edit
Dostaliśmy potwierdzenie wpłynięcia zaliczki, teraz poproszę od wszystkich te dane:
In order to book the tour we require (per person):
- your name as in passport;
- your passport #;
- your date of birth;
- your job title;
Czyli imię i nazwisko takie jak wpisano w paszporcie, numer paszportu, data urodzenia i zawód (niby napisane jest "stanowisko", ale raczej nie wydaje mi się żeby chcieli wiedzieć czy ktoś jest dyrektorem?). Wrzucać mi na maila.
Odnośnie job title, to wydaje mi się, że właśnie o dyrektora im się rozchodzi. To taka "ankieta" by wiedzieć, kto jest decyzyjny, np w sprawie wyboru firmy organizującej imprezy firmowe ;)
Podobnie się podaje na stronach do pobierania programów testowo - wybiera się z listy czy jest się kierownikiem, osobą decydującą o zakupach, osobą mającą wpływ na wybór towaru albo szaraczkiem :D
1. Ode mnie bedzie lacznei 4 osoby. moj brat z dziewczyna, i ja i moja zona. (chociaz laski mowia cos o paryzu zamiast prypeci...)
2. 22 maja byl tam koles i ogladal oko wiec jest to mozliwe. czy mozesz ,kamil, zapytac o te opcje? http://forum.pripyat.com/showthread.php?t=3379
3. chodza lotki o koniecznosci wyrzucenia butow i spodn w ktorych sie bylo ;) nie jedzcie w gorce/partizanie ;)
wartalo by pocztac to forum: http://forum.pripyat.com/showthread.php?t=3383
i zlozyc sie na jakis licznik.
Wyszła trochę kaszana. Nie wiem czy to niezrozumienie, czy co, ale okazało się że dwudniowa wycieczka kosztuje... 410$ od osoby, a jednodniowa 145$. W takim razie chyba jednak wolę wersję jednodniową, zwłaszcza że w porównaniu z bispolami i innymi jest dosyć szeroka.
Lub Kijowa i Lwowa ;)
Nie no, po prostu jak mam przeznaczyć 600zł na drugi dzień tylko za sam pobyt w Prypeci (bo tak wygląda opcja dwudniowa, jeden dzień jest dla fotografów/badaczy czy innych którzy chcą tam siedzieć 12 godzin), to trochę mi szkoda.
Hmm, nie chciałbym nikogo oskarżać, więc obstawiam żeśmy się trochę nie dogadali. A zaliczkę można wycofać w każdej chwili. Tylko chciałbym zauważyć, że przy opcji dwudniowej mają prawie identyczną cenę co SZ (bo jak widzę, im już wzrosło z 900 do 1170zł), a przy jednodniowej jak Bispol, za to oferta jest ciekawsza niż w Bispolu (no i ci ostatni śmierdzą krętactwem na odległość). Zasadniczo mógłbym ich teraz olać i zażądać zwrotu kasy... tylko po co? Jak widzę to ceny wszędzie są takie same, a ci przynajmniej zapewniają nam dowolny termin jaki chcemy.
W przeliczeniu na złotówki, zaliczka wyniosła 177,65zł.
Termin wycieczki 17.10.2009 od godziny 9:00 do 18:00
W zależności od miejsca zamieszkania, różne czasy dojazdu są, prawdopodobnie wypadnie nocować w Kijowie przed lub/i po wycieczce.
Były tabuny chętnych, teraz wygląda na to, że jedzie nas 3-4 osoby ;)
Jak ktoś jest zdecydowany, a nie wysłał danych Kamilowi, proszę o odzew.
Jak ktoś ma jakieś uwagi odnośnie terminy czy jakiekolwiek inne, też proszę o napisanie ich.
Termin ustaliłem na 15-18. Dzień na dojazd, dwa na zwiedzanie, jeden na prypeć. Jak będę coś wiedział o cenach noclegów to napiszę. Na razie wciąż czekam na wasze dane, bo w cztery osoby nie opłaca nam się jechać (cenowo przynajmniej).
W zwiazku z faktem, iz wyjazdu njprawdopodobniej nie bedzie, a zaliczka przepadnie stawiam wniosek o zwrot grzesiowi kasy, przez osoby, ktore (tak jak ja) pisaly sie i nie pojechaly. Poczuwajacy sie do zwortu niech wpisza sie ponizej, by grzes wiedzial ile kogo zczardżowac.
Jesli jednak ekipa jedzie i zaliczka nie przepdnie to postu nie bylo.