Mam
K6-3
6b23
Defender 2 czarny
Łazuczka
Smiersz i ak 74 z lub bez woga
Partizan lub kombinezon lotniczy.
Co z czym połączyć żeby było ok,pod jaką jednostkę by
to można by podciągnąć,ewentualnie co dodac.
Pozdrawiam.
Chyba nic nowego się nie wymyśli...
63 - efezbe, emwede
23 - armijna
defender - efezbe
łazu - rzadko używany w ogóle
szmiersz - :-)
Parę blisko leżących inspiracji, co brakuje widać:
Jakoś 2007, z innych ciekawostek, gość na pierwszym planie ma starego, jednostronnego partizana co wybitnie widać i prawdopodobnie, że aks74 po edycji do "emki", tego typu mutków przewinęło się sporo na Krymie.
Drugie i piąte jest z wojny w Gruzji (więc 2008), pierwsze, trzecie i szóste wygląda na fotki ze szkolenia. Czwarte jest chyba z jakiegoś szkolenia dla młodzików - była nawet swego czasu cała sesja temu poświęcona. 2, 4 i 5 jestem pewny na 99.9%, reszty już nie "bałdzo".
A NRS-2 dalej się przewija na zdjęciach, najczęściej jako zabawka razwiedczyka (bo głównie oni to dostawali). Choć i u FSB'iaka ten nóż też widziałem.
Jak ktoś będzie chciał to doszuka się historii każdej fotki, ale tak na szybko z pamięci "5" to nie jest Gruzja, a jakieś ćwiczenia 45tej co była bulwersacja, że chłopaki w bundesrace latają.
Gdzieś miałem podpięte "5" właśnie jako Gruzję, z tego co pamiętam to łysy Lebiedź też się przewijał na tych fotkach.
Cóż, człek uczy się przez całe życie.
Na pewno nie Gruzja? Też tą fotkę kojarzę z łysym, 45tą i rożnymi kamo.
Pozatym, to trochę dziwne, żeby podczas ćwiczeń w kulołapie gościu latał, z tego co widziałem na wszystkich fotach/ relacjach to na treningach w tym okresie nie nosili pancerzy.
Autor cytatu: MazaPozatym, to trochę dziwne, żeby podczas ćwiczeń w kulołapie gościu latał, z tego co widziałem na wszystkich fotach/ relacjach to na treningach w tym okresie nie nosili pancerzy.
To trochę tak jak powiedzieć, że ruscy nie latają w multicamo.
Od razu wiem,że zły dział ale nigdzie nie mogłem wyszukać odpowiedniego.
Chce pofarbować gorke na oliwkowo bo już zrobiła się za bardzo pustynna,czym najlepiej potraktować brezent? Ktoś coś wie?
Jakiś czas temu znalazłem tutaj temat, gdzie poruszano interesującą mnie sprawę, czyli: "bluza wpuszczona w spodnie czy nie?"
Kupiłem w końcu sobie florę i mam teraz problem: nie mogę nigdzie znaleźć tego tematu tutaj, żeby rozwiać wątpliwości. Używałem wyszukiwarki, przeglądnąłem kategorie ręcznie - znalazłem tematy dotyczące ogólnie mundurów, pasów etc.
Widziałem w sumie wiele zdjęć wojaków z włożonymi bluzami do spodni (parady/pokazy etc). Ale przecież na bluzie są kieszenie na dole, więc teoretycznie nie ma sensu wkładania bluzy w spodnie. A na zdjęciach w polu to rzadko kiedy rzuciło mi się to w oczy, gdyż przeważnie wojacy są poprzykrywani szpejem.
Czy mógłby mi ktoś z Was podlinkować odpowiedni temat? Ewentualnie odpowiedzieć na pytanie "wpuszczać bluzę w spodnie czy nie"?
Panowie, pytanie w stylu co dokupić.
Chciałem robić stylizację (bo do reko daleko) na fsb, taktyka zielona. Szpej jaki mam:
Gorka 3 nowy pogranicznik VSO (jak będą pieniążki wymieniam na Spławowską)
Defender II molle oliwkowy IRT
Replika to Ak74M E&La + GP25 + na strzelanki zakładam PGO
Buty desanty polskie, spod gorki i tak nie wiele widać ;)
Na łeb czapeczka w cyfrze, jednak zamierzam jakiś hełmik lub replikę kupić.
Co w takim razie powinienem dokupić do jako tako FSBowego wyglądu? Czy ewentualnie jakaś inna formacja używa defków, bo to głównie on mnie trzyma przy fsb.
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź ;)
Co prawda w tym fragmencie jest Partizan SSO w Brzozie i J-Tech Mk.II, ale Sumrak SSO też jest tak samo w użyciu, a Kenga będzie całkiem OK na stylizację. No i przede wszystkim kamuflaż Sumraka jest świetny do lasu, w przeciwieństwie do Gorki...
DelinOm-dzięki za fotki, o połączeniu partizan + smiersz wiem od jakiegoś czasu.
Ogólnie to myślę, że jak coś odłożę to kupię partizana w dębie ([nie]widziałem w użyciu :D) i pomyślę nad jakimś hełmem.