Autor cytatu: waterJestem zainteresowany pso
Wrzucisz foty na emalie?
Autor cytatu: Konrad "Owca"Celowniki mam dwa - powinny dotrwać :))
Igur. Posiadam maskałat KZM "bieriozka" z frontowca. Bardzo wytrzymały i świetnie maskujący Rosyjski twór. Na pikniku lotniczym w Krakowie byłem w nim i podczas przykucnięcia strzeliły mi szwy. Jedyne co mi pozostało zrobić to dać go do przeszycia. Nie wiem czy wiesz ale maskałat to nie mundur. Takiego czy innego KZMa dostaje żołnierz przed akcją, a po akcji wyrzuca. Idź do krawca żeby Ci go przeszył. Nie zapłacisz więcej niż 30 zł. Szycie tych maskałatów jest gorzej niż kiepskie (ale to jest zrozumiałe z powodu ich jednorazowości), natomiast sam materiał z którego go zrobiono jest bardzo wytrzymały. Pozdrawiam.Autor cytatu: IgurWitam! Kupiłem sobie ostatnio maskałacik ten co teraz jest w przecenie :D Wszystko fajnie wygodny , kolorki mi pasują i każdemu się podoba, lecz dzisiaj testując go w warunkach "bojowych" spodnie rozerwały się na szwie. Pytanie: podlega to pod reklamację lub wymianę towaru na inny/nowy? Spodziewałem się bardziej wytrzymałych szwów głównych(tych co łączą całość w jedno), a nie takich ,które pękają od byle kucnięcia czy schylenia się po pierwszych godzinach biegania w lesie . Dodam też ,iż kupiłem go w rozmiarze dopasowanym do mojego wzrostu więc nie był za mały.
POZDRAWIAM Igur!
W sumie masz rację, ale myślałem o przeszyciu całego maskałatu. Tak na zaś, bo i tak będą puszczały szwy.Autor cytatu: Konrad "Owca"yyyyy - przeszycie spodni powinno kosztować maks 10,00 pln!
Ja też mam pierwszy raz. Poza skandalu ze szwami i ratowaniem się nitką i igłą w warunkach bojowych jestem zadowolony z zakupu.Autor cytatu: IgurOk, zrobię tak jak mówisz. To mój pierwszy maskałat stąd te pytanie.
POZDRAWIAM!
Tak na wszelki wypadek górę też przeszyj. Mnie wzdłuż zamka zaczęło strzelać. Tak jak mówiłem. To jest w zamyśleniu jednorazówka :)Autor cytatu: IgurPrzeszycie całego chyba nie będzie potrzebne, góra( kurteczka/bluza) trzyma się zdrowo i nie ma takich naprężeń jak na głównym szwie w spodniach :d Jak na razie zreperowałem też igłą i nitką.