Chodzi o foty z Krymu? To na górze strony powrzucałem gości w cyfrach i smierszach. Pierwsza fota to właśnie koleś z 45tej, tak samo rkmiści z moich zdjęć. Widać po nowych na ten czas pokrowcach na 6b7-1m i 6b23-1.
Głównie 45ta robi takie kombinacje. W końcu nawet SSO dla nich specjalnie wypuściła całkiem fajną linię smierszy z zielonego ripstopu w molle.
@Lookas
o tym to więcej Fumfel może się wypowiedzieć, nawet jednego posiada. Ja tylko wiem, że SSO sporo rzeczy uszyło na specjalne zamówienie 45tej. Plecaki, maskałaty, smiersze itd.
Smiersz jest calutki z ripstopu, szelki w stylu PLCE z molle, ładownice też są mocowane na molle.
No nie wiem, piękna to może być kobieta, muzyka albo widok zachodzącego słońca, ale żeby przetarty, przepocony ośmioletni ekwipunek wojskowy, do złudzenia przypominający brytyjskie PLCE był piękny?
Jako, iż jestem nowy na forum, należy się przywitać. Także witam, jestem Mila. Nie, nie morska. Zdrobnienie imienia Kamil w rosyjskim.
Tak więc moje pierwsze pytanie. Może mi ktoś powiedzieć, co to za spodnie ma na sobie żołnierz ze zdjęcia? Czy to są Gorka-3?
A jeśli tak, to da radę gdzieś kupić je oddzielnie? Ewentualnie jakieś inne z gorek? Albo jakieś inne spodnie, które są podobne do tych? Konkretnie chodzi mi o taki kolor.
mnak24
ten z SWDSem to zmechol najczystszej próby więc jak będziesz miał jakieś wspólne strzelanki z Danym z NML i pójdziesz w tą stylizację to będziecie do siebie idealnie pasować ;)
Czytałem o maskałatach SSO, VSO, Partizanach, Anorakach etc.
Który z maskałatów jest dobry na lato? Mam tutaj na myśli tylko i wyłącznie komfort termiczny. W związku z tym, iż produkty SSO i VSO są wykonane z grubych materiałów, to czy na lato jedynym logicznym wyjściem jest KZS, KZM i KLMK? Chciałem kupić na lato lekki i przewiewny maskałat właśnie po to, by nie gotować się i "nie czuć nic na sobie".
Maskałat WDW który mam jest z nieznacznie grubszego, ale zdecydowanie mniej przewiewnego materiału niż Partizan w SS-Lato, Sumrak w Brzozie, czy Partizan w Spektrze, które też mam.
Ogólnie jednak po prostu nie zgodziłbym się z tym stwierdzeniem:
Autor cytatu: hudy01W związku z tym, iż produkty SSO i VSO są wykonane z grubych materiałów
Przy SSO zależy jaki model, zależy jak rocznik. Z VSO nie mam doświadczenia zbyt dużego poza ich "Partizanem Medusą", który jest podobnej grubości jak SSOwy Partizan-M.
Szukam jakiejś konkretnej jednostki na którą można by było się stylizować z współczesnych czasów :P Coś pod las, tylko pod las, gdyby ktoś podesłał jakieś focie byłoby fajnie. Też nie chciałbym szukać miesiącami sprzętu i wydawać spore sumy.
Batalion wostok.KZM na zamek,ewentualnie wz 88/97 we florce jakiekolwiek buty, skarpety naciągnięte na ten kzm, smiersh,]6sh92, grad 2. Tanio, szybko współcześnie.
A gówno prawda. Fumfel robi reko 45tej współczesnej i z 08. 45ta to jedna z jednostek, dla których robiono specjalny szpej i kiedy dochodzi do kupna takiego smiersza wdw czy Lebedewki to już nie jest tak różowo.
Ja tam widzę maskałat w żółtym duboku, smiersza, ataka 2 i kapelusz w izłomie (?) A co do tego, że oni mają wszystko to widziałem kilka zdjęć na wszystkim co innego mieli i to sporo się różniło :P
W sumie, masz rację. Sporo szpeju podejdzie pod stylizację, natomiast pod stricte reko, już lista znacznie się zawęża.
Ten maskałat w żółtym duboku (brzozie ;) ) to Sumrak SSO, boonie jest we fleckarnie, bw. Widzę, że podstawy już znasz, więc nie powinno Ci sprawić problemu złożyć jakiś fajny zestaw.