Zestaw jest dosyć oldschoolowy i uniwersalny, więc pasują różne jednostki od lat 70-tych do 90-tych. Stanika używano raczej tylko w afganie, gdyż był to sprzęt nieoficjalny, załatwiany przez samych żołnierzy. Powiedz raczej w jaki klimat chciałbyś iść, to łatwiej by było Ci coś doradzić.
Mieszok może i stary. Ale dalej jest używany. Jeszcze na zdjęciach z manewrów bodajże Rosja-Chiny (rok temu to było?) można było zobaczyć mieszoki używane przez całą jednostkę.
A tu zdjęcie z listopada 2010 gdzie cała grupa szwejów ma mieszoki.
Autor cytatu: KamilStanika używano raczej tylko w afganie, gdyż był to sprzęt nieoficjalny, załatwiany przez samych żołnierzy.
Żaden afganistan. Czeczenia.
Gość z czikomem, nie dość że ma niezły mix sprzętowy (jest jeszcze kilka zdjęć z tą grupą) - czikom, ładownice od RD, apteczkę od smersha i parę innych gadżetów, to ma jeszcze google uvex'a, takie jak to się kiedyś w airsofcie nosiło :D
Zawsze się znajdą takie zdjęcia. ;) A to koleś ma smersza i jakieś kieszenie podoczepiane z brezentu.
A to całe wyposażenie nówka sztuka z magazynu , a ładownica na vogi jeszcze z Afganu. Dużo jest takich kwiatków. ^^
Gdzie wy tam widzicie czikoma? Dla mnie to w NAJLEPSZYM razie jest stanik typ II, ale tak naprawdę nie widać, bo rozdziałka za mała (no chyba, że jest cała seria zdjęć i tam widać, bo z tej foty to ni huhu).
Inna sprawa, nie mówimy o super rzadkich wyjątkach, tylko raczej o regułach.
Co do butów - a zasadniczo gdzie chcesz w tym biegać? I to ma być reko, stylizacja, luuuuźna stylizacja czy co?
edytka:
Wcześniej pisząc o staniku, miałem na myśli czikoma, parlewu moja franca, stąd może wynikać nieporozumienie.
Ci z mieszokami, Pan na środku zdjęcia w 2 rzędzie ma bardzo duży ten futerkowy kołnierz zresztą wszyscy mają takie dosyć obszerne, albo mi sie zdaje w dodatku tutaj takie ładnie czarne a mój jest szarawy :(.
Autor cytatu: KamilGdzie wy tam widzicie czikoma? Dla mnie to w NAJLEPSZYM razie jest stanik typ II
Jakie oburzenie... :3
Po pierwsze jakie Wy? Bo jedyną osobą poza Tobą która użyła słowa czikom jest Potfur więc się nie rozpędzaj. :)
2)Po drugie dyskusja cały czas trzyma się stanika o którym sam pisałeś:
Autor cytatu: KamilStanika używano raczej tylko w afganie...
:D
3)
Autor cytatu: KamilInna sprawa, nie mówimy o super rzadkich wyjątkach, tylko raczej o regułach.
A super rzadkie wypadki są super frajdą dla rekonstruktorów... Zawsze xD
Edyta:
4)Jak edytowałeś swój ostatni post to ja pisałem mój więc teraz już jest wszystko jasne. ;)
5) A i tramposzków bym nie polecał bo łatwo sobie uszkodzić nogę przez zwichnięcie. ;)
Autor cytatu: KamilGdzie wy tam widzicie czikoma? Dla mnie to w NAJLEPSZYM razie jest stanik typ II, ale tak naprawdę nie widać, bo rozdziałka za mała (no chyba, że jest cała seria zdjęć i tam widać, bo z tej foty to ni huhu).
Errata - to jest stanik 2, widać to na innych zdjęciach z tej serii (które przewijały się na tym forum nie raz).
Mam pytanie odnośnie wzorowania. Jest taka niebieska naszywka z nietoperzem "Wojenny zwiad". Czy jakieś oddziały WDW są "wojennym zwiadem"? Jeśli tak, to czy noszą taką naszywkę?
A ja szczerze mówiąc ja nie wiem czego dotyczyło to pytanie, czy Arafat szuka kamizelki (bo ma mundur), czy szuka munduru (bo ma kamizelkę), czy jeszcze coś innego.
najbardziej klasyczna to jest chyba kamizelka storm/sturm roznie ludzie interpretuja ruska nazwe. Oczywiscie w pasujacym kamuflazu miejskim bo sa tez zielone. Jak pamietam Woham mial niedawno na sprzedaz.
Ewentualnie jakas czarna.
Pytanie o rozmiar stroju maskującego (maskałatu?) Partizan - mam 184cm wzrostu (podobno :D) - jest sens kupić rozmiar na 182cm? Ten maskałat wydaje mi się całkiem dużym wdziankiem, te 2-3cm będą robić dużą różnicę?
Pytanie - bo nie mogę jakoś podjąć decyzji :> Mam Partizana w SS-summer - szukam kamizelki. Do wyboru mam przede wszystkim coś z oferty Frontowca, czyli:
Zawsze możesz dozbierać i kupić sobie pasoszelki - masz pewność ,że taka konfiguracja jest używana.
No chyba ,że bierzesz pod uwagę tylko te produkty które tu wypisałeś. To po prostu rozważ komfort ich użytkowania i opinie użytkowników biorąc pod uwagę ,że Pionier to typowy chest rig , a dopiero Tarzan to kamizelka. ;)