No własnie partizan kamufluje na tle jesiennych krzaków itp a multichłam rozbija na trawe i inne szare elementy co w połaczenie być może da rozmytą plame czegoś tam
na wszystkich strzelankach na ktorych bylem multicam nie wygladal lepiej niz moj ulubiony kamuflaz na polski las w szczycie lata czyli desert ;) jak dla mnie wiecej lansu niz pozytku. Za to jedna z najefektywniejszych jest brzoza i to z szarymi ''zajczykami'' (tzw srebrny lisc) a nie z zoltymi (znane takze jako pogranicznik lub zolty lisc). Najlepsze sa stare KLM i KLMK. Wspolczesne modoxy maja juz troche inna zielen.
Zachęcam do przeczytania artykułu w Nowej Technice Wojskowej 7/2011 http://magnum-x.pl/
Kamuflaż wymyślony pod Afganistan i Irak więc siłą rzeczy nie będzie jakoś fenomenalnie maskował w naszych lasach.Na nasze lasy kamuflaż SS-Lato sprawdza się idealne , z multicamem jest tak że powinno się mieć wszystko w jednym oddcieniu dobrze Multicam łączy się np. z Coyote Brown , Flat Dark Earth itp. wtedy nie powstaje istna mieszanka barw która demaskuje .
(WIELKIE ZAŻALENIE DO PRZEMIAN POLITYCZNYCH) Dawniej dostać u nas coś zza wschodniej granicy było dużo łatwiej. Szpej był tani i można go było brać na kilogramy ;p
Teraz ze względu na oderwanie sie od bloku wschodniego i przynależność do nato srato i innych oenzetów mamy na allegro i innych stronach tony amerykańskiego złomu. A żeby dostać stary dobry ruskij maskałat to sie trzeba naszukac a jak sie znajdzie to trzeba dużo zabulić. Ewentualnie kupić od ruskich ale to ryzykowne w detalu ;p
mam do was pytanko
zastanawiam się nad zakupem gorki 2 ANA ze sklepu frontowiec, ale nigdzie nie mogę znaleźć o niej informacji i zdjęć z jej użycia przez armię rosyjską możecie podsunąc jakiś link? a może mam szukac pod inną nazwą?
Osobiście jak bym kupował gorkę brał bym tą ze SPLAV : Gorkę-3 albo ze SSO Gorkę-E .Gorka-E jest używana przez wiele różnych jednostek specjalnych w Rosji . Gorkę-3 można zobaczyć rzadziej często używana też przez myśliwych , survivalowców. Natomiast tych z ANA nie widziałem jeszcze w użyciu w Armii Rosyjskiej ani razu może jakieś oddziały OMON ją używają ale o jakieś fotki to ciężko.
Ile jeszcze razy można mówić i pisać, że współczesne rzeczy można zamawiać na konkretny rozmiar....
Nie jestem w stanie mieć pełnej rozmiarówki wszystkiego na stanie!
Odgrzeję trochę temat ale...
Panowie, zwracam się do was z prośbą o pomoc przy dokonaniu wyboru.
Sytuacja wygląda tak ,że muszę kupić kaburę do Makarova i chce by była "koszer" oraz dość popularna wśród "trepów".
I tu wkraczacie Wy... którą z tych kabur można najczęściej spotkać na zdjęciach (nie ważne czy na zdjęciach to chłopy z SN czy nie)?
Ciekawy pomysł. Ale do Makarova? Wydaje mi się ,że nie są tak powszechne już teraz.
A i przydało by się by to była kabura udowa. ;)
Zastanawiałem się nad jakimś panelem udowym produkcji Rosyjskiej na którym mógłbym montować kaburę lub gdy potrzeba dodatkowe ładownice... ale to trochę przekombinowane i może nadwyrężyć mój studencki budżet.
A jeszcze muszę kupić nóż CRKT który ostatnio widziałem przy takiej kaburze u chłopaków bodajże z FSB :D
Cały czas szukam pomysłu na Mp.net bo po formacie straciłem parę giga zdjęć :(
Regulaminowo to wlasnie nie obszywac :D Znajdzcie zdjecia polowe z Iwszej Czeczenskiej gdzie mieli obszyte... Ewentualnie naszywka ''Woruzennych Sil Rasiji'' na rekawie. Czesto byly obszyte juz firmowo.