Autor cytatu: yakarovPoza tym w smierszu się całkiem wygodnie śpi,[..]
Autor cytatu: baju123Jak już o smerszu to jaka jest różnica w wygodzie noszenia smersza od[span style=color: rgb(204, 51, 0);]Modoxu[/span]a smersza od Sposnu? O jakość nie pytam, bo sam domniemywam, że Sposnu będzie "ciut" lepsza.
Autor cytatu: baju123edit- właśnie moje krzywe oko zauważyło możliwość dokupienia pasa do łazitczika, a co za tym idzie stiuningowania go o dodatkowe ładownice. I jeszcze jedno- który z nich jest"cichszy"? (Chodzi o użyte materiały, brzęczące metalowe sprzączki jak w przypadku smersza, klamry itp.)
Autor cytatu: baju123My częściowo strzelamy się też w budynkach.
Autor cytatu: baju123Testował może ktoś możliwość władowania tam zwiniętego KZS'a?...
Z tego co się orientuję, to się "kominem" nazywa :)Autor cytatu: MROOVsprawą kołnierza/fartucha ściąganego sznurkiem
Wniosek: jesteś za szczupły :) No i fakt, że nie nosisz na sobie jakiejś osłony balistycznej jak "właściwi" użytkownicy Smersza.Autor cytatu: LordYoghurtNie mógłbym żyć bez tych kieszenie w kanelach przednich, a ładownica na VOGi, pistolet, butpack i manierka jakoś nie chciały mi się zmieścić na Smiershu razem z ładownicami na magi od AK ;-/
Autor cytatu: baju123Z tego co wiem, to miejsce na kamelbaga jest w rd 54/99, ale tego raczej nie można nocić "wygodnie" jednocześnie ze smerszem lub łazitczikiem...
Wejdzie, ale antena będzie wystawać. Poza tym zapięcie nie jest zbyt pewne, więc radio może się łatwo wysypać. Polecam normalną kieszonkę dedykowaną do radia, albo kieszeń na granat ręczny.Autor cytatu: baju123A więc... czy radyjko wysokości 11cm(bez anteny), szerokości 6cm oraz grubości ok.3 cm wejdzie w kieszeń na opatrunek?
W CQB Łazutczik będzie znacznie wygodniejszy - nie bez powodu wszelkie jednostki AT (nie licząc nota bene rosyjskich ;-) oraz amerykanie operujący obecnie głównie w terenie zurbanizowanym korzystają z ładownic na przedzie. Od biedy możesz na potrzeby CQB ładownice w Smiershu spiąć wysoko i bardziej z przodu.Szczerze mówiąc, to 80% naszych działań to stara opuszczona fabryka ceramiki w Sieradzy (może ktoś był, słyszał?), pełna wystających częściowo poobcinanych rurek, zadziorów, o które dość łatwo zahaczyć (…)
Łazutczik z mojej obserwacji jest bardziej pancerny od Smiersha i trudniej będzie go podrzeć nawet przy kontakcie z jakimś metalowym zadziorem.materiał przypuszczam, że jest ten sam, więc smersza łatwiej będzie zniszczyć/rozedrzeć w takim otoczeniu.
Łazutczik jest bardzo pojemny – ładownice mieszą po 3 magazynki, więc i tak przynajmniej jedna pozostaje na jakieś drobiazgi, jak kulki, ładowarki, baterie, latarki itp. Ma też duże kieszenie boczne i wielką kieszeń na mapęŁazitczik (…) ładownic to dla mnie ciut za mało
Tak, widziałem zdjęcie jakiś airsoftowców, bodajże z któregoś z krajów skandynawskich, gdzie jeden miał przy Smiershu camela. Nie jest to full-kosher, no ale dać się da.Czy jest możliwość doładowania do smersza jakiegoś kamelbaga?
Pesus z Zaporożca nosi osłonę razem z Łazutczikiem (i 100-litrowym Edelweisem ;-). No ale się będę się katował żeby sobie obwód bioder poszerzyć ;-)Autor cytatu: kazik Wniosek: jesteś za szczupły :) No i fakt, że nie nosisz na sobie jakiejś osłony balistycznej jak "właściwi" użytkownicy Smersza.
Autor cytatu: KamilNo na pewno, bo czest po prostu nie ma miejsca na camela. Najlepiej się go nosi z kamizelkami które mają "plecy" w mollkach :)
Autor cytatu: Potfur LINK - tak wygląda mój kamel, noś to z molkami :)
Autor cytatu: baju123w smerszu z tyłu jest gość dużo odstających pasków, podczas chodzenia(nie mówiąc o bieganiu) może wszystko "podskakiwać"
Autor cytatu: baju123 Czy wg was byłoby sensowne dokupienie pasa z wyściółką(ten od Tadka), dokupienie naddupnika, gdzie by wszedł KZS? nie jest on ciężki, więc nie powinien bardzo przeszkadzać.